ΤΟΠΙΚΑ

Εμεινε άστεγη πενταμελής οικογένεια στο Πήλιο

εμεινε-άστεγη-πενταμελής-οικογένεια-326121

Το σπίτι τους καταστράφηκε ολοσχερώς, παρά την άμεση κινητοποίηση των γειτόνων, του Δήμου και της Πυροσβεστικής

Ούτε τα στοιχεία ταυτότητάς της δεν έχει πλέον πενταμελής οικογένεια στο Μούρεσι. Το σπίτι τους, διώροφη οικία στο κέντρο του χωριού, καταστράφηκε ολοσχερώς προχθές το βράδυ από μεγάλη πυρκαγιά, που ξεκίνησε από τον καυστήρα.

Πρόκειται για ηλικιωμένο ζευγάρι, τα παιδιά τους και το εγγόνι τους, που δεν πρόλαβαν να πάρουν το παραμικρό από το σπίτι όπου έμεναν, καθώς οι πύρινες φλόγες εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα σε όλη την οικία, η οποία είχε ξύλινο δάπεδο και οροφή.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 10.30 το βράδυ από το πάνω μέρος του καυστήρα στην οροφή και ενώ στο σπίτι ακούγονταν θόρυβοι, ωστόσο οι πύρινες φλόγες που κατέκαιγαν τη στέγη δεν φαίνονταν από το εσωτερικό του σπιτιού.

Το κοριτσάκι της οικογένειας, που φοβήθηκε από τους θορύβους, κάλεσε στο τηλέφωνο τον πατέρα του, καθώς νόμιζε ότι ήταν ποντίκι. Κανένας στην οικία δεν περίμενε την πύρινη κόλαση, που θα ακολουθούσε. Λίγο αργότερα οι γείτονες βοηθούσαν τους ηλικιωμένους, που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, να βγουν από το σπίτι.

Στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου σήμανε συναγερμός, ενώ κάτοικοι της περιοχής έριχναν νερό με τα λάστιχα και αγρότες μετέφεραν νερό με βυτία. Ολόκληρο το χωριό κινητοποιήθηκε για να βοηθήσει.

Παράλληλα, στον τόπο έσπευσαν δυνάμεις με το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου και αργότερα πυροσβέστες με τρία πυροσβεστικά οχήματα, δύο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και ένα από την αντίστοιχη της Αργαλαστής.

Δυστυχώς, η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα, όταν φλεγόμενο κομμάτι έπεσε από την οροφή στο δάπεδο, με αποτέλεσμα η οικία να παραδοθεί στις φλόγες. Οι πυροσβέστες συνέχιζαν την κατάσβεση μέχρι τις 2 χθες τα ξημερώματα, όμως η πύρινη λαίλαπα άφησε πίσω της εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής.

Κανένας από τα πέντε μέλη της οικογένειας δεν πρόλαβε να πάρει το παραμικρό από το σπίτι, ούτε τα έγγραφά τους και ρούχα, ούτε χρήματα, ούτε τίποτα. Ολα τα υπάρχοντα της οικογένειας παραδόθηκαν στις φλόγες από τη μία στιγμή στην άλλη.

Παρά την κινητοποίηση των γειτόνων της οικογένειας, που έριχναν νερό με κάθε τρόπο, του Δήμου, που βρέθηκε επιτόπου με στελέχη του, αντιδημάρχους, τον ίδιο τον δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου Πατή Κουτσάφτη, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, η οικογένεια έμεινε τελικά άστεγη.

Από τη φωτιά διασώθηκαν μόνο μικρό κουζινάκι και το λεβητοστάσιο. Τα κουφώματα του σπιτιού, η στέγη, τα ηλεκτρολογικά όλα καταστράφηκαν με αποτέλεσμα η οικογένεια να ξεσπιτωθεί. Τα μέλη της οικογένειας «διασπάστηκαν» χθες και φιλοξενήθηκαν προσωρινά σε συγγενείς.

Η δημοτική αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου προσπαθεί τώρα να βοηθήσει με κάθε τρόπο για την αποκατάσταση του σπιτιού, ώστε η πενταμελής οικογένεια που αντιμετωπίζει δυσκολίες να ενισχυθεί και να ξεπεράσει το πρόβλημα στέγασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοτική αρχή έχει ήδη προβεί σε ενέργειες προκειμένου να ανοίξει λογαριασμό για την ενίσχυση της οικογένειας. Ηδη κάτοικοι της περιοχής έχουν εκφράσει την επιθυμία να βοηθήσουν. Η πενταμελής οικογένεια βρίσκεται σε δεινή ανάγκη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου