ΤΟΠΙΚΑ

Διαπόμπευση του 33χρονου άνεργου υπό έξωση

διαπόμπευση-του-33χρονου-άνεργου-υπό-έξ-326231

Δημόσια διαπόμπευση του 33χρονου, που πρόκειται να μείνει στον δρόμο μαζί με την κόρη του – Ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα στη φόρα από τον πρόεδρο Π. Πάνο

Η έξωση στον 33χρονο άνεργο πατέρα, ο οποίος μεγαλώνει μόνος την 8χρονη κόρη του και εδώ και ένα μήνα ζει με τον εφιάλτη της έξωσης από το διαμέρισμα, ιδιοκτησίας του Γηροκομείου, θα γίνει όχι σήμερα Παρασκευή, όπως έγραψε χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, αλλά κάποια άλλη μέρα…

Ο διευθυντής του ιδρύματος Γιάννης Τρυφωνόπουλος επικοινώνησε χθες με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για να διαψεύσει το δημοσίευμα μόνο ως προς το σημείο σχετικά με την την ημέρα της έξωσης… Σημείωσε ότι δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη η χρονική στιγμή που ο 33χρονος πατέρας με την κόρη του και τη μητέρα του θα κληθούν να εγκαταλείψουν για οφειλόμενα ενοίκια το διαμέρισμα και στην ουσία θα μείνουν στον δρόμο.

Το Γηροκομείο παραμένει αμετακίνητο αξιώνοντας να εξοφλήσει όλες τις οφειλές του από ενοίκια και κοινόχρηστα, ενώ δεν υπάρχει σκέψη για ολική διαγραφή ή έστω μείωση του χρέους από τη στιγμή μάλιστα που με υπαιτιότητα του ιδρύματος (δεν του ανανέωσαν από τον περασμένο Φεβρουάριο το συμβόλαιο ενοικίου) ο 33χρονος δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα να είναι δικαιούχος του επιδόματος ενοικίου.

Ως εναλλακτική λύση στον 33χρονο προτείνεται να του παραχωρηθεί άλλο ακίνητο προς ενοικίαση, αλλά και πάλι όμως υπό την προϋπόθεση να εξοφληθούν τα απλήρωτα ενοίκια και τα κοινόχρηστα.

Δημόσια διαπόμπευση

Από χθες ο 33χρονος εκτός από τη «δαμόκλειο σπάθη» του δικαστικού κλητήρα, έχει να αντιπαλέψει τη δημόσια διαπόμπευσή του από τον πρόεδρο του ιδρύματος Παύλο Πάνο. Αυτό γίνεται για δεύτερη φορά από τη στιγμή που η υπόθεσή του πήρε δημοσιότητα. Αρχικά το Γηροκομείο υποστήριξε πως ο ίδιος παρότι συνέχιζε να λαμβάνει επιδότηση ενοικίου δεν πλήρωνε το Ίδρυμα. Ο ισχυρισμός του Γηροκομείου αποδείχτηκε ψευδής, αφού όπως αποκαλύφτηκε ο 33χρονος δεν ήταν δυνατόν να είναι δικαιούχος επιδότησης καθώς δεν του είχε γίνει ανανέωση συμβολαίου μίσθωσης του διαμερίσματος με ευθύνη του Ιδρύματος που φέρεται να είχε βρει αγοραστή και διαπραγματεύονταν την πώληση του ακινήτου.

Ο κ. Πάνος με δημόσιες δηλώσεις του στην κάμερα της TRT «κρέμασε στα μανταλάκια» τον άνεργο πατέρα, επικαλούμενος καταγγελίες σε βάρος του, που ωστόσο αφορούν σε προσωπικά δεδομένα αφενός, αφετέρου στο ποινικό μητρώο ενός ανθρώπου, που δίνει τη μάχη της επιβίωσης και της κοινωνικής επανένταξης στο κοινωνικό σύνολο.

Ο κ. Πάνος εμφανίστηκε ενοχλημένος από τον θόρυβο που έχει προκαλέσει το θέμα και έβαλλε επί προσωπικού κατά του 33χρονου, αποκαλύπτοντας πτυχές της προσωπικής του ζωής.

Οι τηλεοπτικές δηλώσεις του προέδρου του ΔΣ του Γηροκομείου Βόλου ως προς αυτό το σκέλος έχουν ως εξής: «Είναι δυνατόν να απολογούμαστε εμείς για ποιον; Οσοι έχουν ευαισθητοποιηθεί, να ψάξουν το ποινικό μητρώο του εν λόγω ανθρώπου. Σας καλώ και προκαλώ κιόλας. Αυτοί που ασχολούνται με τόση αγάπη γι’ αυτό το πρόσωπο και το παιδάκι του να ψάξουν το ποιόν του. Εγώ θα σας δηλώσω μόνο για ληστείες με κακοποίηση ηλικιωμένων, για ναρκωτικά. Τα υπόλοιπα βρείτε τα μόνοι σας… Υπάρχουν καταγγελίες. Το Γηροκομείο το αγαπάνε, όπως και τη διοίκηση, άνθρωποι που πήραν κατευθείαν τηλέφωνο και κατήγγειλαν το τι γνωρίζουν και τι ξέρουν. Μέσα από την Αστυνομία και μέσα από την Ασφάλεια. Είναι δυνατόν να ασχολούμαστε με έναν άνθρωπο, που έχει απασχολήσει τις αρχές τόσο πολύ;».

Σε άλλο σημείο ο κ. Πάνος υποστήριξε ότι δεν έδωσε ποτέ εντολή να γίνει έξωση και ότι το Γηροκομείο αναζητεί λύση, προκειμένου ο 33χρονος με την κόρη του να μετακινηθούν σε άλλο σπίτι, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει τι μέλλει γενέσθαι με τις οφειλές που υπάρχουν από τα μισθώματα στο διαμέρισμα που τώρα διαμένει ο άνεργος πατέρας.

«Χρωστά στο ίδρυμα. Φανταστείτε τι θα γίνει αν χρωστούν και οι άλλοι δέκα, που νοικιάζουν σπίτια από το ίδρυμα και πάρουν παράδειγμα από αυτόν. Ολοι θα πρέπει να είναι τυπικοί. Αν θέλει, υπάρχουν άλλες δομές, αν θέλει να μείνει με τα παιδάκι του. Το Γηροκομείο περιθάλπει μόνο ηλικιωμένους», σημείωσε ο πρόεδρος του ιδρύματος.

Τέλος, επανέλαβε πως ο 33χρονος δεν είναι συνεργάσιμος και κατέληξε λέγοντας: «Μαζί με τον διευθυντή επικοινωνήσαμε δύο φορές σήμερα (χθες) με τον κ. Τσαμασιώτη. Τη μία φορά το σήκωσε, έκλαιγε και δεν μπορέσαμε να μιλήσουμε, ενώ την άλλη το τηλέφωνό του ήταν κλειστό. Ψάχνουμε εμείς λύση για αυτόν και αυτός δεν συνεργάζεται. Τον καλούμε να έρθει να συνεννοηθεί πού πρέπει να μετακινηθεί. Δεν θέλουμε να τον βγάλουμε βίαια έξω. Ηδη έχει παγώσει η έξωση».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου