ΤΟΠΙΚΑ

Ημερίδα από τους αποφοίτους 2ου Γυμνασίου –Λυκείου Βόλου

ημερίδα-από-τους-αποφοίτους-2ου-γυμνασ-326282

Ημερίδα με θέμα «Αναπτυξιακές προοπτικές για το Βόλο και τη Μαγνησία» διοργανώνουν το Σάββατο 2 Νοεμβρίου ώρα 6 μ.μ. στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» οι απόφοιτοι 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Βόλου στο πλαίσιο του εορτασμού των 80 χρόνων ιστορίας του σχολείου. Συνδιοργανώτρια είναι η Πολιτιστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πολύτροπος Μούσα».

Ομιλητές είναι Κωνσταντίνος Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Πάρης Δράγνης, εφοπλιστής (θα αναφερθεί στις ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας που προσφέρει ο χώρος της ναυτιλίας και σε θέματα ανάπτυξης της περιοχής), Χρήστος Τριαντόπουλος, δρ. Πολιτικής Οικονομίας, γ.γ. Υπουργείου Οικονομικών, Κωνσταντίνος Αδαμάκης, επίκουρος καθηγητής Αρχιτεκτονικής Π.Θ και απόφοιτος του σχολείου (θα αναφερθεί στην αρχιτεκτονική αξιοποίηση της βιομηχανικής παράδοσης του τόπου) και Παναγιώτης Μποσνάκης, καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας και απόφοιτος του σχολείου, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Εκπαίδευση και πολιτισμός ως μοντέλα καινοτόμου ανάπτυξης».

«Με την εκδήλωση αυτή θέλουμε να καταδείξουμε τον πρωταρχικό ρόλο της εκπαίδευσης στην προκοπή και στις προοπτικές ενός τόπου. Για το λόγο αυτό δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην παρουσία των νέων (μαθητών-φοιτητών) στην εκδήλωση», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου