ΤΟΠΙΚΑ

Κλείστε το γιο μου φυλακή…

κλείστε-το-γιο-μου-φυλακή-423421

«Ή κλείστε τον φυλακή ή απελάστε τον…». Η φωνή μητέρας για τον 19χρονο γιο της, ο οποίος οδηγήθηκε για τρίτη φορά μέσα σε 20 ημέρες στα δικαστήρια Βόλου για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Ο 19χρονος υπήκοος Αλβανίας παρατηρούσε με ύφος αδιάφορο τις υποδείξεις της μητέρας του προς τους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, οι οποίοι συνόδευσαν χθες τον δράστη στον Εισαγγελέα υπηρεσίας.

Ήταν η τρίτη σύλληψή του τις τελευταίες ημέρες, η τρίτη φορά που σχηματίζεται σε βάρος του δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας -η μέθοδός του είναι να σπάει με πέτρες τις τζαμαρίες καταστημάτων- και η δεύτερη συνεχόμενη φορά που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης με αναστολή.

Ο 19χρονος, παιδί χωρισμένων γονιών, ζούσε με τη μητέρα του και τη γιαγιά του. Όμως ούτε οι ίδιες θέλησαν να τον κρατήσουν στο σπίτι, εξαιτίας της παραβατικής του συμπεριφοράς. Διωγμένος από την κατοικία του κοιμάται στο δρόμο και σε παγκάκια, ενώ για να εξασφαλίσει το φαγητό του επιλέγει να σπάει βιτρίνες καταστημάτων και να αρπάζει μικροποσά ή να κλέβει ποδήλατα σχεδόν καθημερινά και να τα πουλά για ελάχιστα ευρώ.

Να οδηγηθεί στη φυλακή είχε ζητήσει στο προηγούμενο δικαστήριο, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μόλις στα τέλη Αυγούστου, η γιαγιά του. Χθες ήρθε η σειρά της μητέρας του, η οποία ζητούσε από τους αστυνομικούς να τον απελάσουν. Προσπάθειες να τον «ξεφορτωθούν» από δίπλα τους.

Πίσω από τις αλλεπάλληλες κλοπές με δράστη τον 19χρονο, ξεδιπλώνεται στην ουσία ένα οικογενειακό δράμα, ενώ για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται η δραματική απουσία δομών να φιλοξενήσουν και να βοηθήσουν τον νεαρό να ξεπεράσει τα προβλήματά του και να ενταχθεί στην κοινωνία, δίχως να χρειάζεται μόνιμα να ζει ως κατατρεγμένος.

Στις 18 Αυγούστου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου συνέλαβαν τον 19χρονο ως τον διαρρήκτη τεσσάρων καταστημάτων, στα οποία εισέβαλε σπάζοντας τις τζαμαρίες τους, αφαιρώντας μικρά χρηματικά ποσά και αντικείμενα.

Το δικαστήριο μετά από αναβολή είχε προσδιοριστεί για τις 26 Αυγούστου, όμως, δύο ημέρες πριν καθίσει στο εδώλιο συνελήφθη εκ νέου για κλοπές καταστημάτων.

Προχθές το βράδυ οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν για τρίτη φορά. Οδηγήθηκαν εύκολα στα ίχνη του μετά από καταγγελία για κλοπή σε καφενείο με τη μέθοδο θραύσης της τζαμαρίας. Από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό 45 ευρώ.

Χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε στον 19χρονο ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με αναστολή και αφέθηκε ελεύθερος. Οι αστυνομικές αρχές θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι σύντομα θα ακολουθήσει η επόμενη φορά που θα συλληφθεί.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου