ΤΟΠΙΚΑ

Τριήμερο στα Βαλκάνια και την Πόλη επιλέγουν πολλοί Βολιώτες

τριήμερο-στα-βαλκάνια-και-την-πόλη-επι-327211

Εκδρομικά ταξίδια ενόψει τριημέρου επιλέγουν πολλοί Βολιώτες

Δημοφιλείς ταξιδιωτικοί προορισμοί για πολλούς Βολιώτες ενόψει του τριημέρου αποδεικνύονται οι βαλκανικές χώρες και η Κωνσταντινούπολη, που προσελκύουν πλήθος επισκεπτών.

Δεκάδες Βολιώτες έχουν ετοιμάσει βαλίτσες και αναχωρούν για τους συγκεκριμένους προορισμούς ενόψει της 28ης Οκτωβρίου, με το ενδιαφέρον για κοντινές οδικές αποδράσεις να κορυφώνεται.

Το ενδιαφέρον για απευθείας αεροπορική σύνδεση με την Κωνσταντινούπολη είναι εμφανές, ενώ ταυτόχρονα δεκάδες κάτοικοι της Μαγνησίας επιλέγουν τον συγκεκριμένο προορισμό για αποδράσεις αναψυχής, ολιγοήμερες και μη, με οικονομικές προδιαγραφές και επίκεντρο τα μνημεία που αποτελούν παγκόσμια σύμβολα.

«Υπάρχουν πολλές προγραμματισμένες αναχωρήσεις, κυρίως τετραήμερα και πενθήμερα προς Βαλκάνια και Κωνσταντινούπολη. Οι πελάτες μας ζητούν οικονομικά, οδικά και κοντινά ταξίδια εξωτερικού, με τιμές που δεν ξεπερνούν τα 200 ευρώ» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Βίκυ Λιγνού εργαζόμενη σε γραφείο ταξιδιών.

Η συγκεκριμένη τάση είναι εμφανής τα τελευταία χρόνια, με την κ. Λιγνού να υπογραμμίζει ότι σε κάθε ταξίδι αναψυχής είναι βασική παράμετρος οι καιρικές συνθήκες, που έχουν θετική επίδραση στην ψυχολογία του κόσμου.

Ανάλογη εικόνα μεταφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ευαγγελία Κορωναίου, ιδιοκτήτρια γραφείου ταξιδιών, η οποία επισημαίνει ότι το ενδιαφέρον για Βαλκάνια και Κωνσταντινούπολη καλά κρατεί. Τα ταξίδια που έχουν προγραμματίσει αρκετοί Βολιώτες περιλαμβάνουν κοντινούς προορισμούς, όπως Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Βελιγράδι, με το ταξιδιωτικό πρόγραμμα να συμπληρώνουν τα παράλια της Μικράς Ασίας και άλλοι κοντινοί οδικοί προορισμοί, με την Κωνσταντινούπολη να κατέχει κορυφαία θέση. «Δεν έχει σταματήσει ποτέ το ενδιαφέρον για Κωνσταντινούπολη, που αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους Βολιώτες, ασχέτως των διεθνών γεγονότων», υπογράμμισε.

Προορισμός το Πήλιο

Αγαπημένος προορισμός παραμένει το Πήλιο, που αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και στη διάρκεια του τριημέρου που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ταξιδιωτικό αφιέρωμα του διαδικτυακού iefimerida σε αγαπημένες περιοχές της Ελλάδας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι Πινακάτες Πηλίου.

«Παραδοσιακό, αλλά άγνωστο χωριό στο Πήλιο. Ο δρόμος του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου οδηγεί στο Πήλιο. Αυτή τη φορά, όχι σε κάποιο από τα γνωστά χωριά, αλλά στις Πινακάτες. Το παραδοσιακό χωριό φωλιάζει γεμάτο αρχοντιά μέσα στη φύση, στο βουνό των Κενταύρων. Αυτό που κάνει τις Πινακάτες να ξεχωρίζουν σε σύγκριση με τους υπόλοιπους ταξιδιωτικούς προορισμούς είναι η ησυχία και η γαλήνη που προσφέρουν» αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Η συγκεκριμένη περιοχή του Πηλίου φιγουράρει ανάμεσα στο Καρπενήσι, την Πάργα, την Κορώνη και τη λίμνη Πλαστήρα, ξεχωρίζοντας για τις φυσικές ομορφιές και το παραδοσιακό προφίλ, που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου