ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτή κάστανου στο Ξουρίχτι

γιορτή-κάστανου-στο-ξουρίχτι-327233

Θεσμός που προσελκύει το κοινό και συγκεντρώνει πλήθος κόσμου

Τριήμερο εκδηλώσεων περιλαμβάνει η γιορτή κάστανου, που αποτελεί θεσμό και διοργανώνεται από μεθαύριο Σάββατο 26 Οκτωβρίου έως τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου στο πρώην δημοτικό σχολείο Ξουριχτίου.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ξουριχτίου και την ΚΕΔΗΖΑΜ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, που θα απολαύσει δωρεάν κάστανα και κρασί.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έκθεση τοπικών προϊόντων, μουσικές εκδηλώσεις, παραδοσιακούς χορούς, ομιλίες και γευσιγνωσία.

Μεθαύριο Σάββατο 26 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί προγραμματίζεται το άνοιγμα των περιπτέρων.

Στις 16.30 ακολουθεί η επίσημη έναρξη με χαιρετισμούς επισήμων και ομιλίες για την καλλιέργεια της καστανιάς στο Πήλιο, προβλήματα και προοπτικές.

Στις 17.00 σειρά έχει ο γεωπόνος Θανάσης Κούντριας, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Εχθροί και ασθένειες της καστανιάς – προτάσεις φυτοπροστασίας».

Η μέρα πλαισιώνεται με μπουφέ παραδοσιακών εδεσμάτων και στις 22.00 κλείνουν τα περίπτερα.

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί ανοίγουν τα περίπτερα. Στις 16.30 θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τη χορευτική ομάδα «Φιλύρα» και τη χορευτική ομάδα γυναικών της Μητρόπολης Δημητριάδος «Δημητριάς».

Ακολουθεί μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα και στις 21.00 κλείσιμο περιπτέρων.

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί ανοίγουν τα περίπτερα, στις 12.30 προγραμματίζεται επίδειξη ψεκασμού με drone και στις 15.00 το κλείσιμο των περιπτέρων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου