ΤΟΠΙΚΑ

Ερχεται μποναμάς για τους διασώστες του ΕΚΑΒ

ερχεται-μποναμάς-για-τους-διασώστες-τ-327277

Προς έγκριση το ειδικό επίδομα, που διεκδικούσαν τα πληρώματα του ΕΚΑΒ

Μερίδιο από τις προσλήψεις, που δρομολογούνται για το ΕΚΑΒ, αλλά και από τα νέα ασθενοφόρα, που αναμένονται στη Θεσσαλία, διεκδικεί ο τοπικός σύλλογος υπαλλήλων ΕΚΑΒ Μαγνησίας. Προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή αναδεικνύονται τα δύο κυριότερα ζητήματα αιχμής για τα πληρώματα, που δίνουν επί 24ωρου βάσεως τη μάχη των διακομιδών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Παν. Δαριώτη ο τοπικός τομέας θα πρέπει να ενισχυθεί με τουλάχιστον 15 άτομα προσωπικό τα οποία θα στελεχώσουν τα υπάρχοντα πληρώματα. Σήμερα σε «μάχιμη υπηρεσία» είναι μόνο 39 άτομα στο ΕΚΑΒ Βόλου με αποτέλεσμα οι βάρδιες να βγαίνουν με μεγάλη δυσκολία.

Το αίτημα της ενίσχυσης της τοπικής υπηρεσίας με επιπλέον προσωπικό τέθηκε στη συνάντηση που έγινε με τη νέα διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Βοήθειας.

«Τα τελευταία χρόνια αποχώρησαν 232 άτομα πανελλαδικά. Για να αντικατασταθούν θα πρέπει να προγραμματιστούν τουλάχιστον 250 προσλήψεις άμεσα», σημείωσε ο κ. Δαριώτης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Οσον αφορά στην ενίσχυση του ΕΚΑΒ με επιπλέον ασθενοφόρα, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει ο σύλλογος τοπικά, άμεσα ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την προμήθεια 10 νέων ασθενοφόρων. Από αυτά ο τοπικός τομέας έχει ζητήσει τρία οχήματα ώστε να έχει τη δυνατότητα σταδιακά να αντικαταστήσει σημαντικά τον υπάρχοντα στόλο μονάδων.

Σε διάταξη μάχης… καθημερινά βρίσκονται τέσσερα ασθενοφόρα το πρωί, τέσσερα το απόγευμα και τρία στη νυχτερινή βάρδια.

Ειδικό επίδομα

Με αγωνία αναμένουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ και ειδικά οι διασώστες να υλοποιηθεί η δέσμευση του υπουργείου Υγείας για καταβολή ειδικού επιδόματος σε μόνιμη βάση, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι του φορέα δίνουν καθημερινά μάχη στους δρόμους για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί το επίδομα προς τις εορτές των Χριστουγέννων, ωστόσο ο τοπικός σύλλογος εργαζομένων στο ΕΚΑΒ αναμένει τις επίσημες ανακοινώσεις πρώτα και μετά να τοποθετηθεί επί του θέματος, καθώς αποτελεί ένα από τα πάγια αιτήματα του κλάδου.

«Μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο πληροφορίες ότι επίκειται επίσημη ανακοίνωση για την παροχή ειδικού επιδόματος. Θα περιμένουμε πρώτα την επίσημη ενημέρωση από την Ομοσπονδία μας και το υπουργείο Υγείας» επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κικίλιας δήλωσε μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή την πρόθεσή του να στηρίξει τους διασώστες του ΕΚΑΒ, που δίνουν καθημερινά τη μάχη των επειγόντων περιστατικών στα ασθενοφόρα και στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε την παροχή κινήτρων μεταξύ των οποίων και τη θέσπιση επιδόματος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου