ΤΟΠΙΚΑ

Προς επίλυση το σοβαρό πρόβλημα επενδυτικής αδράνειας του Πηλίου

προς-επίλυση-το-σοβαρό-πρόβλημα-επενδ-327464

Μετά την τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Στο πλαίσιο του συζητούμενου στη Βουλή αναπτυξιακού νομοσχεδίου «Επενδύω στην Ελλάδα», όπως είναι γνωστό ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος κατέθεσε πρόταση τροπολογίας, προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια αδειοδοτήσεων βιομηχανιών και βιοτεχνιών χαμηλής ώθησης στην περιοχή του Πηλίου. Η παρέμβαση αφορά αποκλειστικά μονάδες επεξεργασίας και μεταποίησης παραδοσιακών αγροτοκτηνοτροφικών μονάδων της περιοχής. Όπως είναι επίσης γνωστό, τα προβλήματα αδειοδοτήσεων προέκυψαν μετά τις δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που εκδόθηκαν το 2018 και το 2019 δημιουργώντας ένα ασφυκτικό πλαίσιο για την περιοχή, η οποία οδηγήθηκε σε απόλυτη οικονομική αδράνεια.

Σχετικά με την πρωτοβουλία του και μετά την συνεργασία του με τους αρμόδιους υπουργούς, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος έκανε την εξής δήλωση: «Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης (Άδωνι Γεωργιάδη και Νίκο Παπαθανάση) καθώς και την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος (Κωστή Χατζηδάκη και Δημήτρη Οικονόμου) για την πλήρη κατανόηση του θέματος και την αναγνώριση του δικαίου των κατοίκων του Πηλίου, οι οποίοι δεν ζητούν τίποτα παραπάνω από το να μείνουν στα χωριά τους και να έχουν την δυνατότητα να παράγουν και να δημιουργούν στον τόπο τους.

Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι η τροπολογία δεν θα περάσει στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, η δέσμευση τόσο του Υπουργού Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη όσο και του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Δημήτρη Οικονόμου, ότι θα ενσωματωθεί αυτούσια ως διάταξη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο θα κατατεθεί στις αρχές Δεκεμβρίου στην Βουλή, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου, ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την επίλυση ενός οξύτατου προβλήματος, το οποίο τα δύο τελευταία χρόνια απειλεί με αφανισμό την οικονομία του Πηλίου. Αυτή η δέσμευση πιστεύω ότι ικανοποιεί πλήρως την τοπική κοινωνία. Επίσης, θέλω να επισημάνω ότι μέσα από την συνεργασία μου με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και ιδιαίτερα με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Δημήτρη Οικονόμου κατανόησα πλήρως την εντατική προσπάθειά του, προκειμένου να βρεθεί βιώσιμη λύση στα προβλήματα δόμησης που έχουν ανακύψει στο Πήλιο, μετά τις δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με λύπη επισημαίνω ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, επί δύο χρόνια, δεν έκανε απολύτως τίποτα, προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια που δυναμίτισαν την οικονομική και κοινωνική ζωή του Πηλίου, αντιθέτως η σημερινή κυβέρνηση εργάζεται από την πρώτη μέρα για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους Πηλιορείτες» καταλήγει η δήλωση του βουλευτή Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου