ΤΟΠΙΚΑ

Σεφ με αστέρι Michelin στην κουζίνα του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου

σεφ-με-αστέρι-michelin-στην-κουζίνα-του-ιιεκ-δ-327912

Στην κουζίνα του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Δήμου Βόλου βρέθηκε προχθές ο βραβευμένος με αστέρι Michelin, παγκοσμίου φήμης σεφ Βασίλης Φουρμούζης και μαζί με σπουδαστές της ειδικότητας μαγειρικής ετοίμασαν αρχαιοελληνικό γεύμα για τις ανάγκες της εκπομπής «Αχ, πατρίδα μου γλυκιά», με οικοδέσποινα τη Βολιώτισσα Βίκυ Τσεκούρα.

Με την παρουσία του στο ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου ο κ. Φουρμούζης, που διαθέτει δικά του εστιατόρια σε Γερμανία και Ολλανδία και εργάζεται σε εστιατόριο στη Ρωσία, το οποίο προτιμούν πρέσβεις, ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, διαφήμισε απλώς το ινστιτούτο. Επιπλέον, πρότεινε στην πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη οι καλύτεροι σπουδαστές να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στη δική του κουζίνα και οι καλύτεροι των καλυτέρων θα απορροφηθούν και επαγγελματικά από τον ίδιο.

«Είναι τιμή μας, που ένας από τους 100 καλύτερους σεφ στον κόσμο, μαγείρεψε στην κουζίνα του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου, μαζί με τους σπουδαστές μας και επιπλέον είμαστε διπλά χαρούμενοι για τους επαγγελματικούς ορίζοντες, που ανοίγονται για τους σπουδαστές μας μέσα από την ανέλπιστη πρόταση, που μας κατέθεσε ο κ. Φουρμούζης», σχολίασε η κ. Μορφογιάννη.

Το αρχαιοελληνικό μενού, που παρασκευάστηκε στην κουζίνα του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου στο πλαίσιο των γυρισμάτων της εκπομπής, περιλάμβανε το τελευταίο γεύμα του βασιλιά Μίνωα της Κρήτης, αγριογούρουνο με σπαράγγια, τραχανά και λαβράκι.

Η παρουσία του διεθνούς φήμης σεφ έγινε στο πλαίσιο των γυρισμάτων της εκπομπής της Βίκυς Τσεκούρα «Αχ, πατρίδα μου γλυκιά», που προβάλλεται από την TRT, τον σταθμό ΑΤΛΑΣ Θεσσαλονίκης και το Cosmote TV.

Στην εκπομπή της η κ. Τσεκούρα προβάλλει τις γαστρονομικές ομορφιές του Βόλου μέσα από ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, στην αρχαιότητα. Με φόντο την Αργώ, τον Ιάσονα και την Αργοναυτική Εκστρατεία επιχειρείται η ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας του Βόλου από την αρχαία Ελλάδα. Μάλιστα όπως τόνισε η κ. Τσεκούρα η επιλογή να μαγειρευτεί λαβράκι δεν ήταν τυχαία. «Στην περιοχή μας υπάρχουν τρεις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, από τις οποίες γίνονται εξαγωγές», ανέφερε η ίδια.

Η επίσημη υποδοχή του κ. Φουρμούζη έγινε στις εγκαταστάσεις της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου, της οποίας πρόεδρος είναι η παρουσιάστρια της εκπομπής Βίκυ Τσεκούρα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου