Λύση σε ιδιοκτήτες ακινήτων δίνει ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος

Τελευταία ενημέρωση: 2019-10-23, 19:40:41
Λύση σε ιδιοκτήτες ακινήτων δίνει ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος

Νομοθετική ρύθμιση για εκκρεμότητες με πρόστιμα που είχαν επιβληθεί κατά τις διατάξεις του καταργηθέντος Ν. 3147/2003 μετά από παρέμβαση του Χρήστου Μπουκώρου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

 

Λύση αναμένεται να δώσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά από παρέμβαση του βουλευτή Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου, σε χιλιάδες πολίτες της χώρας αλλά και της Μαγνησίας συγκεκριμένα, που θίγονται από πρόστιμα, επιβληθέντα με βάση καταργηθείσα διάταξη (αρ. 6 του Ν. 3147/2003), για ακίνητα που αν και έχουν ήδη εκδοθεί παραχωρητήρια και δεν αμφισβητείται ο ιδιωτικός τους χαρακτήρας, εντούτοις καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά, αδικαιολόγητα.  

Ο βουλευτής, έχοντας γίνει δέκτης της ανησυχίας των θιγόμενων ιδιοκτητών, κατέθεσε ερώτηση για το σχετικό ζήτημα προς τον αρμόδιο υπουργό κ. Βορίδη, γνωστοποιώντας του τη σοβαρότητα της κατάστασης και τη ζημία την οποία έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια οι ιδιοκτήτες ακινήτων και εκτάσεων γης, από την   καταργηθείσα πλέον νομοθεσία.    

Σύμφωνα λοιπόν με την απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στον Χρήστο  Μπουκώρο, η λύση πρόκειται να δοθεί άμεσα με νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος. Πιο αναλυτικά στην απάντηση του υπουργού επισημαίνονται τα εξής: «…παρόλο που το Δημόσιο αναγνώρισε, ότι οι θιγόμενοι  είναι κύριοι των κατεχομένων εκτάσεων, δεν ελήφθη μέριμνα, εκ του νομοθέτη, για τη διαγραφή των προστίμων που είχαν επιβληθεί σε προγενέστερο χρόνο, όταν αυτοί αντιμετωπίζονταν ως αυθαίρετοι κάτοχοι των εκτάσεων. Το εν λόγω ζήτημα δύναται να αντιμετωπιστεί με νομοθετική ρύθμιση.

Επισημαίνουμε ότι, ως προς την κατεύθυνση της δια της νομοθετικής οδού επίλυσης του ζητήματος αυτού συνηγορεί και το γεγονός ότι, σε ανάλογες περιπτώσεις που είχαν επιβληθεί πρόστιμα αυθαίρετης κατοχής για εκτάσεις, για τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι υπέβαλλαν αίτηση στην Επιτροπή Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών για εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 22 ή του άρθρου 23 του ν. 4061/2012, υπήρξε μέριμνα, εκ του νομοθέτη, για διαγραφή των επιβληθέντων προστίμων».

Τέλος, επισημαίνεται ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο βουλευτής Μαγνησίας είχε καταθέσει σχετική ερώτηση και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να έχει λάβει ποτέ απάντηση.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
7
=