ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Προσγειώθηκε η 3η Αεροπορική Ταξιαρχία στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας

προσγειώθηκε-η-3η-αεροπορική-ταξιαρχί-328558

Με έδρα το Στεφανοβίκειο οι ασκήσεις 38 αμερικανικών στρατιωτικών ελικοπτέρων

Ξεκίνησε στο Στεφανοβίκειο, στην έδρα της Αεροπορίας Στρατού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, η ανάπτυξη 38 αμερικανικών στρατιωτικών ελικοπτέρων της 3ης Αεροπορικής Ταξιαρχίας Στρατού των ΗΠΑ (3rd Combat Aviation Brigade).

Τα ελικόπτερα, όπως αναφέρει το ethnos.gr, έφτασαν αποσυναρμολογημένα μέσα σε κοντέινερ στο λιμάνι του Βόλου και ήδη άρχισε η μεταφορά τους στη βάση στο Στεφανοβίκειο.

Πρόκειται για ελικόπτερα τύπου Apache, Black Hawk και Chinook. Συνολικά στο Στεφανοβίκειο θα εγκατασταθούν περίπου 250 στελέχη της Αμερικανικής Ταξιαρχίας, χειριστές, μηχανικοί, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, μαζί με οχήματα, υλικά και ειδικές εγκαταστάσεις για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων.

Παράλληλα αμερικανικός αεροπορικός εξοπλισμός, ο οποίος προορίζεται να μεταφερθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη, μεταφέρεται μέσω του λιμανιού Zeebrugge στο Βελγίου στο λιμάνι του Βόλου τις επόμενες μέρες απ’ όπου θα μεταφερθεί σιδηροδρομικώς, οδικώς και αεροπορικώς σε καθορισμένες τοποθεσίες στη Γερμανία, την Ελλάδα, τη Λετονία, την Πολωνία και τη Ρουμανία, όπου επίσης αναπτύσσονται αμερικανικές δυνάμεις.

Αντιδρά η Επιτροπή Ειρήνης

Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «αρνητική εξέλιξη για την περιοχή μας», υπογραμμίζοντας πως μεθαύριο Παρασκευή 25/10 αναμένεται να δέσει στον Βόλο το πλοίο των Αμερικανών «Endurance», που φέρνει τη νέα φουρνιά στρατιωτικών δυνάμεων και εξοπλισμού που θα αναπτυχθούν στο Στεφανοβίκειο συν όσους προωθηθούν προς άλλα σημεία στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και καλεί τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία να ξεσηκωθούν ενάντια στα αμερικανονατοϊκά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή, ενάντια στην παρουσία των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου