ΤΟΠΙΚΑ

Πόλεμος… για τις υπαίθριες τηλεπικοινωνιακές καμπίνες σε Βόλο και Ν. Ιωνία

πόλεμος-για-τις-υπαίθριες-τηλεπικοι-328632

Που τοποθετήθηκαν για την εξυπηρέτηση του δικτύου οπτικών ινών στην πόλη – Κάτοικοι διαμαρτύρονται και ζητούν μετατοπίσεις

Σκηνικό… πολέμου από κατοίκους, που αντιδρούν στην τοποθέτηση υπαίθριων τηλεπικοινωνιακών καμπινών στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης του δικτύου οπτικών ινών, που εγκαθίσταται σε Βόλο και Ν. Ιωνία, προέκυψε χθες κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Οι θέσεις των καμπινών είχαν εγκριθεί με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όταν όμως οι «ντουλάπες» πήραν τις θέσεις τους πάνω στα πεζοδρόμια άρχισαν οι πρώτες διαμαρτυρίες από πολίτες. Καμπίνες έξω από σπίτια, σε πεζοδρόμια, στα οποία δεν υπάρχει επαρκές πλάτος κίνησης πεζών, προκάλεσαν αντιδράσεις.

Οπως έγινε γνωστό, τα αιτήματα για «ξήλωμα» ή μετατόπιση καμπινών έπεσαν «βροχή» στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου και συστήθηκε ειδική επιτροπή για να εξετάσει θέσεις, στις οποίες θα μπορούσαν να μετατοπιστούν οι καμπίνες, χωρίς να προκληθεί πρόβλημα στη λειτουργία του δικτύου οπτικών ινών.

Από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εγκρίθηκε η μετατόπιση συνολικά 11 καμπινών στον Βόλο. Για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν υπάρχουν λύσεις, που να ικανοποιούν την εξασφάλιση της ελεύθερης όδευσης πεζών και ΑμεΑ, αλλά δεν επιβαρύνουν ή επιφέρουν την ελάχιστη πρόσθετη επιβάρυνση των συνθηκών κυκλοφορίας. «Αν δεν υπάρξουν διαμαρτυρίες ή αιτήματα μετακίνησής τους μπορούν να υλοποιηθούν ως έσχατη λύση, δεδομένου ότι έχουν εξαντληθεί οι εναλλακτικές και τα χρονικά περιθώρια ολοκλήρωσης του έργου με κίνδυνο κάποιες περιοχές να μείνουν χωρίς σύνδεση και προσφορά της νέας υπηρεσίας προς τους κατοίκους των περιοχών αυτών. Ελέγξαμε ένα προς ένα τα σημεία, εξασφαλίσαμε τη σύμφωνη γνώμη του τοπικού συμβουλίου και πλέον είναι αναγκαίο κακό», σημείωσε μέλος της επιτροπής που βρέθηκε χθες στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Τα νέα σημεία τοποθέτησης καμπινών είναι τα εξής: Ροζού 28 με Πλάτωνος, Παγασών 47 με 2ας Νοεμβρίου, Δημητριάδος 182, Κονταράτου 12 με Γαμβέτα, Κ. Καρτάλη 315 με Δελμούζου, Κυθήρων 8 με Παπανικολάου, Δημ. Γληνού με Χόρτου, Παπανικολάου και Πυργιάλη, 25ης Μαρτίου έναντι 40, Ζ. Πηγής έναντι 55, Γιάννη Δήμου με Αυτ. Ηρακλείου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου