ΤΟΠΙΚΑ

Δεν απεργούν οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου

δεν-απεργούν-οι-γιατροί-του-νοσοκομεί-328716

«Ολοι» στις θέσεις τους σήμερα, παρά την απόφαση της Ομοσπονδίας

Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα το Νοσοκομείο Βόλου και τα Κέντρα Υγείας του Νομού Μαγνησίας. Η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Μαγνησίας δεν συμμετέχει στην 24ωρη κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου, που έχει προκηρυχθεί για σήμερα Τετάρτη 23 Οκτωβρίου.

«Δεν πήραμε καμία απόφαση ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο για να συμμετέχουμε στην απεργία. Δεν μπορώ ωστόσο να υποδείξω σε κανέναν συνάδελφο τι θα κάνει. Είναι δικαίωμα και επιλογή του καθενός να αποφασίσει αν θα απεργήσει ή όχι», σημείωσε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Παύλος Μαλινδρέτος.

Να σημειωθεί πως εδώ και ένα μεγάλο διάστημα οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έχουν ατονήσει, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως όποτε προκηρύχθηκε 24ωρη απεργία η συμμετοχή ήταν απογοητευτική (καταγράφονταν ως απεργοί μόνο οι συνδικαλιστές), γεγονός που ενδεχομένως να έχει διαδραματίσει και αυτό το ρόλο του, ώστε να μη συμπορεύεται η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών κάθε φορά με τα κελεύσματα της Ομοσπονδίας.

Στα αιτήματα που θέτει πάντως η ΟΕΝΓΕ υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του υπ. υγείας με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αιτείται τη μονιμοποίηση όλων των επικουρικών γιατρών. Επίσης ζητείται η άμεση επαναφορά των μισθών των γιατρών στα επίπεδα του 2012 καθώς και του 13ου και 14ου μισθού, καθώς επίσης αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις δημόσιες μονάδες υγείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου