Αθώωση Βολιώτη για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Τελευταία ενημέρωση: 2019-10-23, 09:41:49
Αθώωση Βολιώτη για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Χθες από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας

 

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας 51χρονος Βολιώτης, που καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο 51χρονος δικάστηκε χθες και το δικαστήριο δέχτηκε την ένσταση του συνηγόρου υπεράσπισης ότι δεν πληρείται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος, ούτε η υποκειμενική, διότι αφενός μεν ο κατηγορούμενος είχε πλήρη άγνοια για την ύπαρξη των δύο σκληρών δίσκων με υλικό παιδικής πορνογραφίας, αφετέρου δε από τη διενεργηθείσα πραγματογνωμοσύνη προέκυψε ότι είχαν παρέλθει δώδεκα χρόνια από τότε που ο 51χρονος είχε κάνει προσπέλαση στα συγκεκριμένα αρχεία.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο με ομόφωνη απόφαση, παρά την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα έδρας που ζήτησε ενοχή.

Ο 51χρονος οδηγήθηκε σε δίκη μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016. Οι αστυνομικοί είχαν βρει σε αποθήκη ιδιοκτησίας του σκληρό δίσκο με αρχεία που περιείχαν εικόνες πορνογραφικού περιεχομένου με πρωταγωνιστές ανήλικους.

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, που είχε δικαστεί σε πρώτο βαθμό, ο 51χρονος είχε επιμένει σε όλα όσα έλεγε από την πρώτη στιγμή ότι δηλαδή είναι αθώος και ότι το κατασχεθέν υλικό δεν είναι δικό του. Μετά την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου άσκησε έφεση και δικαιώθηκε, όπως δικαιώθηκε και για δεύτερη υπόθεση που είχε με σχετικό περιεχόμενο καθώς ο Αρειος Πάγος δεν έκανε δεκτή την αναίρεση που είχε ασκήσει εισαγγελέας Εφετών κατά της απόφασης του δικαστηρίου που τον αθώωνε.

Συνήγορος υπεράσπισής του ήταν ο δικηγόρος Θανάσης Χαρμάνης.

Κ.Μ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
3
=