ΤΟΠΙΚΑ

Κλειστό το αμαξοστάσιο του Βόλου: Μόνο απορριμματοφόρα ασφαλείας στους δρόμους

κλειστό-το-αμαξοστάσιο-του-βόλου-μόνο-329368

Στο 100% η συμμετοχή της Καθαριότητας, μόνο απορριμματοφόρα ασφαλείας

Κλειστό παρέμεινε χθες το αμαξοστάσιο του Βόλου και τα απορριμματοφόρα σταθμευμένα στις εγκαταστάσεις, εξαιτίας της τριήμερης απεργιακής κινητοποίησης, που προκηρύχθηκε στους Δήμους και της Μαγνησίας, στο πλαίσιο πανελλαδικής απεργίας ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που «φέρνει ιδιωτικοποιήσεις ανταποδοτικών υπηρεσιών».

Το μόνο απορριμματοφόρο που κυκλοφόρησε χθες το πρωί ήταν με προσωπικό ασφαλείας για αποκομιδή από κλινικές και Νοσοκομείο. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες της Καθαριότητας, χθες το πρωί στο γραφείο του δημάρχου, παρουσία του Αχ. Μπέου και του αντιδημάρχου καθαριότητας Γ. Πράττου, συμφωνήθηκε να βγει ένα ακόμη απορριμματοφόρο το απόγευμα στο κέντρο της πόλης, όπου λειτουργεί μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων εστίασης, προκειμένου να μην προκληθεί υγειονομικός κίνδυνος για τους δημότες.

«Σεβόμαστε την απεργία και τον αγώνα που δίνετε για τα δικαιώματά σας, δεν θα επιτρέψουμε όμως να μείνει η πόλη στην τύχη της», διαμήνυσε ο κ. Μπέος.

Στο ίδιο πλαίσιο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γ. Πράττο, τόσο σήμερα, όσο και αύριο θα κυκλοφορήσουν τρία απορριμματοφόρα ανακύκλωσης και ισάριθμα για την αποκομιδή των απορριμμάτων, επίσης με προσωπικό ασφαλείας. Τα δύο θα κάνουν βάρδια πρωί απόγευμα στο κέντρο του Βόλου και ένα στη Ν. Ιωνία.

«Μέχρι τη λήξη της απεργίας παρακαλούμε τους δημότες να επιδείξουν κατανόηση και να κρατήσουν τα σκουπίδια τους αποφεύγοντας να τα εναποθέτουν στους κάδους, προκειμένου να μην προκαλούνται προβλήματα στη δημόσια υγεία. Από μεθαύριο Παρασκευή η υπηρεσία θα επανέλθει στην κανονικότητα», σημείωσε ο κ. Πράττος, δηλώνοντας ότι για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου οι επισκέπτες της πόλης δεν θα συναντήσουν άσχημη εικόνα. «Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, αλλά η εικόνα της πόλης μας και η δημόσια υγεία δεν θα επιτρέψουμε να διακυβευτούν», ανέφερε ο κ. Πράττος.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και σήμερα, αλλά και αύριο τις κινητοποιήσεις τους. Μάλιστα για αύριο Πέμπτη 24 Οκτωβρίου προγραμματίζεται και νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο της ΠΟΕ ΟΤΑ, στο οποίο θα συμμετέχουν και εργαζόμενοι του νομού. Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το Δημαρχείο του Βόλου στις 6.00 το πρωί της ίδιας ημέρας. Οσοι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, πρέπει να το δηλώσουν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου έως σήμερα το μεσημέρι.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου