ΤΟΠΙΚΑ

Δεκαήμερο εκπτώσεων στην αγορά του Βόλου

δεκαήμερο-εκπτώσεων-στην-αγορά-του-βό-329820

Αρχίζουν την 1η Νοεμβρίου με προσδοκίες για τους εμπόρους της Μαγνησίας

Με προσδοκίες ενίσχυσης του τζίρου και του ενδιαφέροντος των καταναλωτών ανοίγει την 1η Νοεμβρίου η αυλαία των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Νοεμβρίου στην τοπική αγορά. Το συγκεκριμένο δεκαήμερο γεννά προσδοκίες ανάκαμψης σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται ως υποτονική από τους εμπόρους, οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε καθημερινό αγώνα δρόμου προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες υποχρεώσεις τους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Προαιρετική θα είναι, στο μεταξύ, η λειτουργία των τοπικών καταστημάτων την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, με το προτεινόμενο ωράριο να ανακοινώνεται προσεχώς, από το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Σε αντίθεση με άλλες περιοχές, στην περιοχή της Θεσσαλίας ισχύει το δεκαήμερο των εκπτώσεων, καθώς οι πέντε επιπλέον μέρες που διαρκούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις σε άλλες πόλεις, έχουν ενσωματωθεί στις δύο κύριες εκπτωτικές περιόδους του χειμώνα και του καλοκαιριού.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Απόστολος Οντόπουλος ανέφερε ότι «απαιτείται προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί εάν κάποιος κάνει εκπτώσεις μετά τις 10 Νοεμβρίου, το πρόστιμο είναι τσουχτερό και ανέρχεται σε 5.000 ευρώ τουλάχιστον» είπε.

Η γενική εικόνα της τοπικής αγοράς είναι απογοητευτική, με τον πρόεδρο των εμπόρων να υπογραμμίζει: «Βιώνουμε το χειρότερο έτος της κρίσης. Μετά τις εκλογές φάνηκε κάτι να αλλάζει, αλλά η θετική ψυχολογία αποτυπώθηκε στην αγορά μόνο για 15 μέρες. Ο Σεπτέμβριος ήταν ένας καταστροφικός μήνας, καταγράφοντας τις χαμηλότερες τιμές και σε επίπεδο τζίρου και σε επίπεδο επισκεψιμότητας καταστημάτων».

Μέχρι στιγμής οι πρώτες μέρες του Οκτωβρίου, που θα έπρεπε, θεωρητικά, να έχουν μεγαλύτερη δυναμική, «θυμίζουν τις τελευταίες μέρες του μήνα που περιμένουμε να καταβληθούν οι συντάξεις και να γίνουν οι πληρωμές στο δημόσιο» τονίζει ο πρόεδρος των εμπόρων.

Η εορταστική περίοδος ευνοεί την τοπική αγορά λόγω των εκδηλώσεων που διοργανώνονται και της συνεπακόλουθης τουριστικής προβολής, με τον πρόεδρο των εμπόρων να υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι « η αγορά δεν μπορεί να περιμένει δύο – τρεις περιόδους μέσα στο χρόνο για να δουλέψει. Δεν είναι υγιές και δεν οδηγεί πουθενά».

Κλείνοντας, ο κ. Οντόπουλος υπενθύμισε ότι είναι πάγιο το αίτημα της κατάργησης των ενδιάμεσων εκπτώσεων και της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων με νόμο, ενώ σημείωσε παράλληλα ότι η συγκεκριμένη θέση έχει διατυπωθεί κατ’ επανάληψη στην κυβέρνηση, από τους εμπόρους, σε πανελλαδικό επίπεδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου