ΤΟΠΙΚΑ

Καθησυχαστική ενημερωτική εκδήλωση για τα hot spot στη Ν. Αγχίαλο

καθησυχαστική-ενημερωτική-εκδήλωση-329959

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας» διαβεβαίωσαν η αντιδήμαρχος Γεωργία Μποντού – Τοκαλή και η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου

Διαβεβαιώσεις ότι προς το παρόν δεν υπάρχει καμία κυβερνητική απόφαση περί λειτουργίας hot spot στην περιοχή της Ν. Αγχιάλου κι ότι αν υπάρξει ο δήμαρχος Αχ. Μπέος θα το χειριστεί με τον τρόπο που έπραξε και για το κέντρο του Βόλου, παρείχαν χθες η αντιδήμαρχος Γεωργία Μποντού – Τοκαλή και η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ν. Αγχιάλου Βάσω Πυργάνη, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην καφετέρια της δεύτερης, με τη συμμετοχή προέδρων τοπικών συμβουλίων και τοπικών συλλόγων.

Η εναρμόνιση του Γ.Π.Σ. Αγχιάλου με τις χρήσεις γης του Π.Δ. του 2018 που προβλέπει έξι χώρους προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων 1.000 ατόμων, είναι υποχρεωτική τόνισε η κ. Μποντού – Τοκαλή, «αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα εγκατασταθούν πρόσφυγες». Η ίδια διαμήνυσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και πρόσθεσε ότι τίποτα δεν ισχύει από την στιγμή που και η εισήγηση για το Γ.Π.Σ. έχει αποσυρθεί.

«Ο κόσμος πρέπει να ησυχάσει» υποστήριξε η κ. Μποντού – Τοκαλή «απαντώντας» σε αντιδράσεις πανικού που καταγράφονται κάθε φορά που καθαρίζεται ένα οικόπεδο ή όταν πρόσφατα κυκλοφόρησε η φήμη ότι τριμελής επιτροπή αναζητά χώρο για εγκατάσταση hot spot.

Στην ίδια συνάντηση που ήταν η πρώτη που συγκάλεσε το νέο τοπικό συμβούλιο αποφασίστηκε επίσης η αναβίωση τοπικών εθίμων ενόψει των Χριστουγέννων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου