ΤΟΠΙΚΑ

Tα πρωταθλήματα Ακαδημιών της ΕΠΣΘ “μεγάλωσαν” την ανάγκη δημιουργίας Ενωσιακού Αθλητικού Κέντρου

tα-πρωταθλήματα-ακαδημιών-της-επσθ-μ-851206

Το τελευταίο τουρνουά Ακαδημιών της ΕΠΣΘ στην κατηγορία junior (γεννηθέντες το 1995-96) που έγινε με επιτυχία στο Volos Mini Soccer Club έκανε πιο μεγάλη την ανάγκη της δημιουργίας του Ενωσιακού Αθλητικού Κέντρου ενός μεγάλου έργου που θα μπορούσε ηδη να είχε γίνει άλλα βρήκε πολλά εμπόδια.
Η δημιουργία αθλητικού κέντρου της ΕΠΣΘ είχε προγραμματισθεί να αρχίσει τον Σεπτέμβριο του 2006 και να ολοκληρωθεί έως το Γενάρη του 2007, αλλά η έκταση που είχε παραχωρηθεί από το Δήμο Βόλου κρίθηκε αρχαιολογικός χώρος και έτσι μπήκε “φρένο” σε κάθε εργασία στις Νέες Παγασές.
Το γεγονός ότι και πέρσι και φέτος τα πιο επιτυχημένα πρωταθλήματα ακαδημιών της ΕΠΣΘ έγιναν σε ιδιωτικά γήπεδα,άλλα και το γεγονός ότι οι ομάδες και τα παιδιά ευχαριστιούνται να δίνουν καθημερινά αγώνες “ανάγκασε” τον πρόεδρο της ΕΠΣΘ κ. Τάσο Μπατζιάκα να δεσμευθεί και να δηλώνει αισιόδοξος ότι του χρόνου τα πρωταθλήματα Ακαδημιών όλων των ηλικιών θα μπορούν να γίνουν στο Ενωσιακό Αθλητικό Κέντρο που θα κατασκευασθεί, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ένωση δίνει μεγάλη σημασία στις μικρές ηλικίες, στις υποδομές και στο μέλλον του ποδοσφαίρου.
Στο τελευταίο τριήμερο παιδικού ποδοσφαίρου όπου καθημερινά έδιναν το παρόν ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ κ. Μπατζιάκας οι αντιπρόεδροι κ.κ. Ζούκας -Ακτσιαλής, ο γγ Α.Μαμάκης μέλη του Δ.Σ.της Ενωσης και ο Ενωσιακός προπονητής Ηλίας Κούγιαλης, έγιναν αρκετές συζητήσεις για την αναγκαιότητα του Ενωσιακού Αθλητικού Κέντρου που ξεκινά από την αρχή σε νέα τοποθεσία και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία
Ηδη τόσο ο Δήμος Βόλου, όσο και ο Δήμος Νέας Ιωνίας έχουν προτείνει χώρους που θα παραχωρηθούν στην ΕΠΣΘ και εντός των προσεχών ημερών αναμένονται στην Μαγνησία οι μηχανικοί της ΕΠΟ και της ΓΓΑ ένα από τα σημεία για δημιουργία Αθλητικού Κέντρου που θα περιλαμβάνει 2 γήπεδα κανονικών διαστάσεων 2 γήπεδα 5Χ5, αποδυτήρια, ιατρείο και γραφεία.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ Αναστάσιος Μπατζιακας σε δηλώσεις του τόνισε ότι πλέον άμεσες προτεραιότητες της Ενωσης είναι να απαιτηθεί, όπως και για όλους τους πολίτες, και για τους 3.000 αθλητές πιο καθαρό περιβάλλον… και η δημιουργία του Ενωσιακού Αθλητικού Κέντρου που θα δώσει νέα πνοή και νέα ώθηση για αξιοποίηση των ταλέντων της περιοχής.
Η ΕΠΣΘ πάντως με ανακοίνωση της ευχαριστεί Volos Mini Soccer Club όπου έγινε η τελευταία γιορτή παιδικού ποδοσφαίρου, όσους βοήθησαν στην άψογη διοργάνωση τον ΑΟΔΒ ως συνδιοργανωτή αλλά και τους χορηγούς που ήταν το κατάστημα Ιατρικών ειδών Γ. Κουτρούμπα, το κατάστημα Υιοί Μ. Πολύζου, ο ΑΣΚ Ολυμπιακός που προσέφεραν ποδήλατα τα οποία κληρώθηκαν, ενώ με τη χορηγία του καταστήματος ΚΑΡΕΛΙΑΣ Σπορ δόθηκαν στολές για τις ομάδες τζούνιορ της πρώτης τετράδας. Επίσης στους χορηγούς περιλαμβάνονταν και η εταιρία AM SPORT VISION.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου