ΤΟΠΙΚΑ

Αλληλεγγύη στον αγώνα των δικαστικών υπαλλήλων της Σάμου

αλληλεγγύη-στον-αγώνα-των-δικαστικών-330002

Δηλώνει ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου

Στηρίζει ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου τον δίκαιο, όπως χαρακτηρίζει, αγώνα του δικαστικών υπαλλήλων Σάμου για την κάλυψη των κενών οργανωτικών θέσεων που τους έχουν οδηγήσει σε δραματική κατάσταση σε συνδυασμό με το μεγάλο όγκο εργασίας λόγω του προσφυγικού.

«Τα προβλήματα της Σάμου, αλλά και παρόμοια προβλήματα πολλών άλλων παραμεθορίων και μη περιοχών της χώρας, καθιστούν κάτι παραπάνω από επιτακτική την ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου, Ιωάννα Παπαδημητρίου.

Η κ. Παπαδημητρίου ζητεί κάλυψη των κενών αρχικά με την τάχιστη ολοκλήρωση των υφιστάμενων διαγωνισμών του 2017 και στη συνέχεια, με την παράταση ισχύος του πίνακα επιτυχόντων κατηγορίας ΔΕ από την προκήρυξη 8Κ/2017, αλλά και με νέα προκήρυξη που θα αφορά τόσο σε θέσεις Γραμματέων, όσο και θέσεις Επιμελητών Δικαστηρίων, αλλά ακόμα και με μετακινήσεις μονίμων δημοσίων υπαλλήλων από άλλους φορείς, με την δικλείδα ασφαλείας που έθεσε η ΟΔΥΕ, οι μετακινούμενοι υπάλληλοι να είναι μόνιμοι.

«Γενικότερα ευχόμαστε η πολιτεία να αντιμετωπίσει με τη στοιχειώδη ανθρωπιά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που αναγκάζονται να μένουν εγκλωβισμένοι στα νησιά μας, να τους εξασφαλίσει μία αξιοπρεπή διαβίωση και στη συνέχεια να τους εφοδιάσει με τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε να φύγουν για τις χώρες που επιθυμούν», προσθέτει η ίδια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου