Εκστρατεία κατά των ατυχημάτων

Τελευταία ενημέρωση: 2019-10-22, 15:45:21
Εκστρατεία κατά των ατυχημάτων

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμμετείχαν σε ενημερωτική δράση κατά της χρήσης αλκοόλ στην οδήγηση

 

Δυναμική ήταν η συμμετοχή του Βόλου στις ενημερωτικές δράσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε 32 πόλεις της Ελλάδας ταυτόχρονα, με κεντρικό μήνυμα «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί». Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» με την υποστήριξη των εθελοντριών φοιτητριών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στο πλαίσιο της 13ης ευρωπαϊκής νύχτας χωρίς ατυχήματα.

Στα φιλικά αλκοτέστ της δράσης συμμετείχαν συνολικά 80 άτομα, τα οποία δέχθηκαν να τα κάνουν είτε για να έχουν την εμπειρία μιας τέτοιας μέτρησης, είτε για να επιβραβευτούν ως οι συνεπείς οδηγοί της παρέας, αφού τήρησαν την υπόσχεσή της και απέφυγαν να καταναλώσουν αλκοόλ. Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η συμμετοχή νέων οδηγών.

Η βραδιά διοργανώθηκε με την εθελοντική συμμετοχή φοιτητριών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό τον συντονισμό της καθηγήτριάς τους Χριστίνας Ρούση - Βέργου. Οι φοιτήτριες που συμμετείχαν στη δράση με αλφαβητική σειρά είναι οι Στυλιανή Βασιλογιαννάκη, Χριστίνα Γούναρη, Μαρία Γραμματικού, Μαρία Δαούλα, Σαπφώ Δημητρίου, Μαρία Ευαγγελίδου, Γιώτα Καμπασακάλη, Ουρανία Καρφή, Σταματία Κεΐσογλου, Μαρία Κοιλιάρη, Χαρούλα Λαγογιάννη, Αναστασία Μακρή, Αναστασία Μαστέλλου, Μαρία Ουρεϊλίδου, Μαρία Παππά και Ελένη Τσιγάρα.

Ο αρχιφύλακας Λάμπρος Μακρής και η ανθυπαστυνόμος Ειρήνη Στάθη από την Τροχαία Βόλου πραγματοποίησαν τα φιλικά αλκοτέστ και ενημέρωναν κάθε ενδιαφερόμενο, στο πλαίσιο της δράσης στο φιλόξενο περιβάλλον του ουζερί «Τα Κύματα» των Δημητρίου και Αλέξανδρου Ιακωβάκη.

Αναφορικά με τη σημασία της δράσης, οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν ότι πανευρωπαϊκά 1 στους 4 θανάτους από τροχαίο οφείλεται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Στην Ελλάδα, ειδικότερα, το αλκοόλ αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τα περιστατικά να αυξάνονται σημαντικά μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες.

Ακόμα πιο ανησυχητική είναι η στάση των πολιτών απέναντι στην οδήγηση και το αλκοόλ με τους 9 στους 10 οδηγούς να αναφέρουν τη μέθη ως τον βασικότερο κίνδυνο στο δρόμο ενώ δηλώνουν πως οδηγούν ακόμα κι όταν έχουν καταναλώσει 2,7 ποτήρια, τη μεγαλύτερη κατά μέσο όρο ποσότητα αλκοόλ στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο.

Κάθε χρόνο περισσότεροι από 2.500 νέοι οδηγοί παίρνουν μέρος στην ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», βραδιά - θεσμό, που πολίτες και φορείς σε όλη την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Ι.Ο.ΑΣ. και αναλαμβάνουν δράση για την προστασία της ζωής και των νέων ανθρώπων.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
2
=