ΤΟΠΙΚΑ

Νέες επιχορηγήσεις συλλόγων από τον Δήμο Βόλου

νέες-επιχορηγήσεις-συλλόγων-από-τον-δ-330128

Για πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις – Πράσινο φως από την οικονομική επιτροπή

Νέες επιχορηγήσεις σε πολιτιστικούς συλλόγους και αθλητικά σωματεία ενέκρινε κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση η οικονομική επιτροπή του Δήμου Βόλου.

Ο Δήμος Βόλου θα ενισχύσει μέσα από τον προϋπολογισμό του τον Πολιτιστικό Σύλλογο Διδασκαλίας Παραδοσιακών Χορών «Τερψιχόρη» με το ποσό των 2.950 ευρώ για τη διοργάνωση φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Τερψιχώρεια 2019, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Θέατρο της Ν. Ιωνίας με τη συμμετοχή 350 χορευτών.

Ποσό 2.120 ευρώ εγκρίθηκε για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγριάς – Δράκειας για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων και δράσεων με σκοπό τη διατήρηση και τη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς, των τοπικών εθίμων, τη στήριξη και την προώθηση του υπάρχοντος χορευτικού τμήματος παραδοσιακών χορών, την ανάδειξη, φροντίδα και προβολή όλων των αξιοθέατων του τόπου.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Σέσκλου «Σωσθένης» θα λάβει ποσό 3.000 ευρώ για τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων με σκοπό την ανάπτυξη νέων αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων των κατοίκων του χωριού Σέσκλου.

Τέλος, με το ποσό των 2.900 ευρώ επιχορηγείται ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου «Κένταυρος» προκειμένου να συμμετάσχει στον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας καθώς στους παράλληλους αγώνες.

Ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Ιάσονας Αποστολάκης ψήφισε λευκό υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει απολογισμός από τα σωματεία που έχουν επιχορηγηθεί για δράσεις τους και πρότεινε οι επιχορηγήσεις να γίνονται μία φορά τον χρόνο όλες μαζί.

«Ηταν απόφαση του δημάρχου να μη δοθούν όπως γινόταν μέσα στην άνοιξη για να μη θεωρηθεί προεκλογικό ρουσφέτι. Ερχονται τώρα τα αιτήματα και τα εγκρίνουμε. Σημειώνουμε ότι για κάθε δαπάνη οι σύλλογοι μας προσκομίζουν τα αντίστοιχα τιμολόγια», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Θάνος Θεοδώρου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου