ΤΟΠΙΚΑ

Επιτέλους ανακατασκευάζονται τα πεζοδρόμια στο κέντρο του Βόλου

επιτέλους-ανακατασκευάζονται-τα-πεζ-330548

Θα γίνουν και προσβάσιμα με χρηματοδότηση 1,4 εκατ. ευρώ, που έχει εγκριθεί από τον «Φιλόδημο» στον Δήμο Βόλου

Σε ανακατασκευή των πεζοδρομίων, που σήμερα είναι σε άθλια κατάσταση, στο κέντρο του Βόλου προχωρεί η δημοτική αρχή. Για το έργο υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» ύψους 1,4 εκατ. ευρώ και θα «κουμπώσει» τόσο με την ανακατασκευή της Σπ. Σπυρίδη που έχει… διαλυθεί όσο και με τη μετατροπή οδών σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας επίσης στο κέντρο της πόλης.

Το θέμα τέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Βόλου με αφορμή πρόγραμμα συντηρήσεων πλακοστρώσεων, πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων.

Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπαδούλης έθεσε ζήτημα ανακατασκευής των πεζοδρομίων ειδικά στην Ιάσονος και στη Δημητριάδος. «Αν κυκλοφορήσει κανείς ημέρα με βροχή, κρατώντας την ομπρέλα δεν βρέχεται από πάνω, αλλά από κάτω γεμίζει με λασπόνερα. Η κατάσταση είναι θλιβερή», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι στα φαρδιά πεζοδρόμια τόσο της Δημητριάδος όσο και της Ιάσονος, πολλές πλάκες έχουν ξεκολλήσει άλλα έχουν καταστραφεί εντελώς, με αποτέλεσμα όταν βρέχει να κρατούν νερά στο εσωτερικό τους. Πατώντας πάνω οι πεζοί πετάγονται λασπόνερα.

Το πρόβλημα αναγνώρισε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Θάνος Θεοδώρου, ο οποίος αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την ανακατασκευή των πεζοδρομίων που ξεκίνησε από πέρυσι στην οδό Ιωλκού όπου ταυτόχρονα η διαδρομή έγινε και πλήρως προσβάσιμη. Σύμφωνα με τον κ. Θεοδώρου υπάρχει εγκεκριμένο κονδύλι ύψους 1,4 εκατ. ευρώ μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» το οποίο η δημοτική αρχή θα αξιοποιήσει για την κατασκευή πεζοδρομίων στο κέντρο της πόλης, πιθανότατα όπως είπε η περιοχή παρέμβασης θα είναι στη Δημητριάδος και στην Ιάσονος.

Όπως εξήγησε η ανακατασκευή θα συνδυαστεί και με παρεμβάσεις για ράμπες και οδηγούς τυφλών προκειμένου οι διαδρομές να είναι πλήρως προσβάσιμες σε όλους τους πολίτες.

Γρανιτόλιθος στη Σπ. Σπυρίδη

Οι παραπάνω παρεμβάσεις θα «κουμπώσουν» και με ένα ακόμη έργο που εντάσσεται στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Βόλου για το 2020 και αφορά στην ανακατασκευή της Σπύρου Σπυρίδη που έχει «σκιστεί». Οι κυβόλιθοι από το ύψος της Αλεξάνδρας και έως την Ιάσονος σε άλλα σημεία έχουν «ανοίξει» και σχηματίζεται κενό ανάμεσά τους, αλλού έχουν καθίσει και αλλού σχηματίζονται «σαμαράκια» επικίνδυνα για την κυκλοφορία.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδώρου οι κυβόλιθοι θα αφαιρεθούν και στη θέση τους θα τοποθετηθεί γρανιτόλιθος υλικό που βρίσκεται και γύρω από τον κυκλικό κόμβο του Δημαρχείου και θεωρείται μεγαλύτερης αντοχής.

Από το ίδιο υλικό θα γίνει και η μετατροπή των οδών Ογλ, Μαυροκορδάτου, Γαμβέτα σε ήπιας κυκλοφορίας και έτσι θα εξασφαλίζεται και ομοιομορφία στην πόλη. Σημειώνεται ότι το τελευταίο πρόκειται για έργο ενταγμένο στο πρόγραμμα Αστικών Αναπλάσεων του Δήμου Βόλου που χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου