ΤΟΠΙΚΑ

Σε τριήμερη απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι στους Δήμους της Μαγνησίας

σε-τριήμερη-απεργία-από-σήμερα-οι-εργα-330561

Κλιμακώνουν από σήμερα τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι και στους Δήμους της Μαγνησίας ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, που σύμφωνα με τους συνδικαλιστές φέρνει… ιδιωτικοποιήσεις των ανταποδοτικών δημοτικών υπηρεσιών.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας προκήρυξε τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση σήμερα, αύριο και μεθαύριο Πέμπτη 24 Οκτωβρίου. Μάλιστα για την Πέμπτη προγραμματίζεται και νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο της ΠΟΕ ΟΤΑ στο οποίο θα συμμετέχουν και εργαζόμενοι του νομού. Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το Δημαρχείο του Βόλου στις 6.00 το πρωί της ίδιας ημέρας. Οσοι εργαζόμενοι συμμετέχουν στο συλλαλητήριο πρέπει να δηλώσουν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου έως αύριο Τετάρτη 23-10 το μεσημέρι.

«Το περιβόητο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο επέλεξε η κυβέρνηση για να εντάξει την διάταξη για την εκχώρηση των Υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου σε εργολάβους και ιδιωτικά συμφέροντα.

Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση οι δήμαρχοι ουσιαστικά μετατρέπονται σε μάνατζερ όπου θα φροντίζουν να διασφαλίζουν τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων και επιχειρηματιών .

Σε καμιά περίπτωση δεν δεχόμαστε το νομοσχέδιο ταφόπλακα του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών τους, της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Καλούμε την Κυβέρνηση να συνεχίσει την καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας το οποίο τέλος Οκτωβρίου κόβεται.

Το συλλαλητήριο το προηγούμενο Σάββατο και η δυναμική του έδειξε ότι όλοι μαζί μπορούμε.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τις επίμαχες αντεργατικές διατάξεις από το «αναπτυξιακό νομοσχέδιο»», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου