Η τέχνη του νυχτερινού τοπίου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-10-21, 18:52:12
Η τέχνη του νυχτερινού τοπίου

Διεθνές σεμινάριο πειραματικού φωτισμού στους ελαιώνες της Κάτω Γατζέας

 

Διαφορετικό νυχτερινό τοπίο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι συμμετέχοντες στο διεθνές σεμινάριο πειραματικού φωτισμού. Πρόκειται για σεμινάριο γνωστό στον Νομό Μαγνησίας ήδη από πέρυσι, που διοργανώθηκε στην ιερά μονή Οξείας Επισκέψεως Μακρινίτσας και το οποίο διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα σε παράλιο ελαιώνα της Κάτω Γατζέας με την επιστημονική υποστήριξη των μεταπτυχιακών τμημάτων φωτισμού των Αρχιτεκτονικών Σχολών των Πανεπιστημίων HS-Wismar/DE & UTS-Sydney/AUS, της Σχολής Καλών Τεχνών της Ζυρίχης και του Αστεροσκοπείου Kuffner της Βιέννης.

Οι εικαστικές παρεμβάσεις στο νυχτερινό τοπίο της περιοχής έδωσαν την ευκαιρία σε πλήθος επισκεπτών να ξανασκεφτεί με δημιουργικότερο τρόπο τις προσεγγίσεις αστικού φωτισμού και να αναθεωρήσει τη συμβατική αντίληψη της σημασίας του φωτός ως μέσου μιας ουδέτερης οπτικής επαφής με το περιβάλλον.

Ανάμεσα στα έργα ξεχώρισε η χορογραφία φωτισμού με τίτλο «Ψίθυροι ελαιόδεντρων» σε μουσική Rene Aubry, που αναπτύχθηκε μετά από διαδραστική παρουσίαση των προσωποποιημένων φυσιογνωμιών των δένδρων του ελαιώνα, την οποία κατηύθυναν κινήσεις που καταγράφονταν από κάμερα 3D διασυνδεδεμένη με το σύστημα ελέγχου φωτισμού. Τον εξοπλισμό για την εφαρμογή διέθεσε η χορηγός εταιρεία Signify, γνωστότερη στο ευρύ κοινό ως Philips.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
5
=