ΤΟΠΙΚΑ

Μείωσε στους τρεις και ελπίζει στο θαύμα

μείωσε-στους-τρεις-και-ελπίζει-στο-θαύ-851206

Λύτρωση στα τελευταία λεπτά για τη Νίκη, που κέρδισε χθες στο Πανθεσσαλικό με 2-0 το Χαϊδάρι χάρη σε γκολ του Πιττάκα στο 84’ και αυτογκόλ του Μαντζουράκη στο 87’. Οι παίκτες του Σταύρου Διαμαντόπουλου, παρότι έχασαν αρκετές ευκαιρίες να ανοίξουν νωρίτερα το σκορ, δεν απογοητεύτηκαν και δικαιώθηκαν για το πείσμα τους λίγο πριν την λήξη. Το συγκρότημα της Ν. Ιωνίας μείωσε στους τρεις βαθμούς από τον Πανσερραϊκό και την σωτηρία του, ωστόσο και πάλι χρειάζεται ένα θαύμα για να αποφύγει το μοιραίο στις δυο εναπομείνασες αγωνιστικές, ισοβαθμώντας στην τελευταία θέση με την Προοδευτική. Η νίκη και η μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν οι κυανόλευκοι, δεν εκτιμήθηκε απ’ όλους και μετά το ματς σημειώθηκε επεισόδιο με κάποιους θερμοκέφαλους οπαδούς που επιτέθηκαν φραστικά στους Γκάγκα και στον Μπαλάφα την ώρα που κατευθύνονταν στα αποδυτήρια.

Χαμένες ευκαιρίες
Οι χαμένες ευκαιρίες της Νίκης, καθώς και το δοκάρι των φιλοξενουμένων ήταν όλα όσα συνέβησαν στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης της 32ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής. Οι δυο ομάδες έπαιξαν επιθετικό ποδόσφαιρο και έψαξαν από νωρίς το γκολ. Το άψυχο πλασέ του Μουρατίδη στο 12’ που κατέληξε στην αγκαλιά του Ρούσσου και ένα σουτ έξω από την περιοχή του Χώνου στο αμέσως επόμενο λεπτό που βρήκε την εξωτερική πλευρά των δικτύων αποτέλεσαν τις δυο αξιόλογες φάσεις που είδαν οι λιγοστοί φίλαθλοι στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης.
Η Νίκη διατηρούσε την πρωτοβουλία των κινήσεων, την ώρα που το Χαϊδάρι ναι μεν προσπαθούσε να απειλήσει, αλλά δεν είχε πατήσει περιοχή. Η υπεροχή των γηπεδούχων τους έφερε πολύ κοντά στο γκολ στο 17ο λεπτό του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα ο Χώνος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα όμως κόντραρε σε σώματα και επέστρεψε στον κυανόλευκο αριστερό επιθετικό χαφ, που με δεύτερη προσπάθεια ανάγκασε τον Ρούσσο σε δύσκολη επέμβαση. Ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων αιφνιδιάστηκε και έχασε τον έλεγχο της μπάλας, αλλά πριν αυτή καταλήξει στα δίκτυα, έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Λυσσάνδρου. Στην επόμενη επίθεση το Χαϊδάρι απάντησε στις ευκαιρίες, όταν ο Χοβανισιάν, που είχε περάσει πριν ένα λεπτό αλλαγή στην θέση του τραυματία Τσιρογιάννη, στην πρώτη καλή επιθετική στιγμή της ομάδας του Βασίλη Βούζα, βρέθηκε απέναντι από τον Γκίτκο αλλά αστόχησε.
Σε ένα ανοιχτό παιχνίδι, οι δυο αντίπαλοι προσπαθούσαν ο καθένας από την πλευρά του να πετύχει το γκολ που θα τον βάλει μπροστά στο σκορ. Ο Μουρατίδης βρέθηκε σε θέση βολής στο 23’ αλλά από πλεονεκτική θέση από το ύψος της μικρής περιοχής ήταν απελπιστικά άστοχος. Δύο λεπτά μετά άλλη μια καλή στιγμή πέρασε ανεκμετάλλευτη όταν ο Χώνος μετά από ωραία ατομική ενέργεια δεν κατάφερε να τελειώσει όπως θα ήθελε την φάση και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Ρούσσου. Στο ημίωρο της αναμέτρησης μετά από κατάχρηση της ντρίπλας στην άμυνα, η Νίκη βρέθηκε εκτεθειμένη χωρίς ευτυχώς οι φιλοξενούμενοι να εκμεταλλευτούν την αδυναμία των κυανολεύκων να διώξουν. Ετσι ο Γκίτκος μάζεψε και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι για να χάσει στην κόντρα ο Χώνος ένα μοναδικό τετ α τετ στέλνοντας την μπάλα… συστημένη στον τερματοφύλακα του Χαϊδαρίου. Κι ενώ η Νίκη πετούσε την μια ευκαιρία μετά την άλλη, στο 34’ παραλίγο να τιμωρηθεί αλλά ευτυχώς ο Φρίμπονγκ και οι συμπαίκτες του είδαν την προσπάθεια του πρώτου να σταματάει στο δοκάρι.
Στο 40’ ο Παυλίδης έκανε την κούρσα από τα δεξιά και τελευταία στιγμή έβγαλε την σέντρα. Φάνηκε πώς θα ήταν εύκολη λεία για τον Ρούσσο, αλλά αυτός έχασε τον έλεγχο. Ο Χώνος έβαλε το πόδι του, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών. Τρια λεπτά μετά ο Μουρατίδης από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Γκάγκας σπρώχτηκε μέσα στην περιοχή, αλλά ο κ. Τσέλιος έδειξε «παίζεται».

Δικαίωση στο τέλος
Η πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους για τη Νίκη σημειώθηκε στο 50’ όταν ο Σίμιτς με μακρινό δυνατό σουτ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ρούσσο, αλλά σημάδεψε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο, οι φιλοξενούμενοι «έσφιξαν» την άμυνα τους, ήταν περισσότερο αποτελεσματικοί στα μαρκαρίσματα και δεν άφησαν ανοιχτούς διαδρόμους στους παίκτες του Σταύρου Διαμαντόπουλου. Ο ποδοσφαιριστής που δεν δόθηκε καν στην αποστολή της ομάδας και συμπεριλαμβανόταν στις απουσίες, μέχρι που ο Διαμαντόπουλος τον έριξε ως αλλαγή στην «μάχη», ο Κύπριος Μπάμπης Πιττάκας, ήταν ο πρωταγωνιστής στην επόμενη ευκαιρία, ωστόσο δεν μπόρεσε να σκοράρει. Η κεφαλιά που έπιασε ο κυανόλευκος επιθετικός κατέληξε στα χέρια του Ρούσσου, που είχε κλείσει σωστά την γωνία του. Την ώρα που η Νίκη επιτίθονταν μαζικά για το γκολ που θα την έβαζε μπροστά στο σκορ, ο Μπαλάφας αποτελούσε τον παίκτη που με τις επεμβάσεις του στην άμυνα δεν άφησε σε καμία περίπτωση εκτεθειμένο τον Γκίτκο στις προσπάθειες αντεπίθεσης των ποδοσφαιριστών του Βασίλη Βούζα. Ετσι εκτός από μια κεφαλιά του Σαγανά στο 77’ που έφυγε άουτ, δεν υπήρξε άλλη τελική προσπάθεια στο ενεργητικό των φιλοξενουμένων.
Στο 70’ ο Χώνος έβγαλε την σέντρα και ο Παυλίδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά αυτή έφυγε άουτ. Οσο τα λεπτά περνούσαν η Νίκη ανέβαινε όλο και περισσότερο στο γήπεδο, πιέζοντας για το γκολ. Ο Μπαλαμούτης δοκίμασε το σουτ από το ύψος ημικυκλίου αλλά αυτό κατέληξε άουτ, ενώ ο διαιτητής θα μπορούσε να καταλογίσει πέναλτι όταν ο Πιττάκας σπρώχτηκε ολοφάνερα στον αέρα μέσα στην περιοχή σε διεκδίκηση κεφαλιάς, αλλά για δεύτερη φορά το αρνήθηκε. Πέντε λεπτά πριν την λήξη ο Χώνος σε απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το δοκάρι και όλοι πίστεψαν ότι εκεί όλα είχαν τελειώσει, βλέποντας και την τύχη να γυρίζει την πλάτη της στους γηπεδούχους…
Τελικά η Νίκη πήρε αυτό που δικαιούνταν από το παιχνίδι. Ο Μπάμπης Πιττάκας που την τελευταία στιγμή συμπεριελήφθη στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας ήταν αυτός που πέτυχε το σωτήριο γκολ. Του στρώθηκε η μπάλα μετά από κόντρα στην σέντρα που επιχείρησε ο Γκάγκας και απλά την έσπρωξε στα δίκτυα. Τέσσερα λεπτά μετά ο Μαντζουράκης σε προσπάθεια του να απομακρύνει πέτυχε αυτογκόλ γράφοντας το 2-0 υπέρ των κυανολεύκων.
Πριν την σέντρα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του παλιού προέδρου της Νίκης, Μιλτιάδη Γιαλίδη.

Β ΕΘΝΙΚΗ – 32Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΝΙΚΗ ΧΑΪΔΑΡΙ
2 0
Σκόρερ: 84’ Πιττάκας, 87’ αυτογκόλ Μαντζουράκης
Κίτρινες: Σίμιτς – Σαγανάς, Χωριανόπουλος, Χοβανισιάν
ΝΙΚΗ: Γκίτκος, Κουτσογιάννης (82’ Ζορμπάς), Μπαλάφας, Αφόνσο (37’ Μπαλαμούτης), Γκάγκας, Χώνος, Παλάσκας, Ρίκα, Σίμιτς, Παυλίδης, Μουρατίδης (62’ Πιττάκας)
ΧΑΪΔΑΡΙ: Ρούσσος, Μαντζουράκης, Λυσσάνδρου, Μπελεγρίνης, Υφαντής, Τσιρογιάννης (16’ Χοβανισιάν), Φρίμπονγκ, Νταλάκος (60’ Γκουντελίτσας), Χόρτσας (53’ Χωριανόπουλος), Μανουσάκης, Σαγανάς

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου