ΤΟΠΙΚΑ

Αχιλλοπούλειο: «Κρεμάνε» την άσπρη ποδιά πέντε επικουρικοί

αχιλλοπούλειο-κρεμάνε-την-άσπρη-πο-331335

«Καμπανάκι» ότι θα διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία Κλινικών του Νοσοκομείου Βόλου, αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις επικουρικών γιατρών που απασχολούνται σ’ αυτές σήμανε η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας.

Με επιστολή που απευθύνεται προς τον υπουργό υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη, η οποία επίσης κοινοποιείται στους βουλευτές του νομού, τη διοίκηση και την Ομοσπονδία Γιατρών, η Ενωση κάνει γνωστό πως τις επόμενες μέρες αναμένεται να κρεμάσουν την άσπρη μπλούζα πέντε επικουρικοί γιατροί σε σύνολο 20 που εργάζονται στο Αχιλλοπούλειο. Αυτό εκτιμάται ότι θα προκαλέσει δυσλειτουργίες σε τμήματα όπως η Παιδιατρική, το Παθολογικό, η Ορθοπεδική.

«Οι επικουρικοί ιατροί αποδεδειγμένα εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Πολλοί εξ αυτών υπηρετούν στις ίδιες θέσεις για τρία, τέσσερα ή και πέντε χρόνια. Ένα μόνο μέρος από αυτούς πληρώνεται μέσω προγραμμάτων του ταμείου δημοσίων επενδύσεων, που παλαιότερα καλυπτόταν από χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ. Στο Νοσοκομείο του Βόλου υπηρετούν 20 επικουρικοί συνάδελφοι (από 22 που είχαμε), αποτελούν δηλαδή το 20% του δυναμικού μας. Οι 5 συνάδελφοι πρόκειται να απολυθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, αφού τελειώνει αυτή η χρηματοδότηση. Αντίστοιχα λοιπόν, 5 Τμήματα του Νοσοκομείου μας θα αντιμετωπίσουν λειτουργικό πρόβλημα. Είναι αναγκαίο να βρείτε άμεσα μία λύση, ώστε να ανανεωθούν οι συμβάσεις και τα νοσηλευτικά ιδρύματα να μπορέσουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους», σημειώνει η ΕΙΚΝΥΜ και ζητά από το υπουργείο να παρέμβει.

Τέλος επαναλαμβάνει τη θέση της περί μόνιμων προσλήψεων σε ιατρικό προσωπικό, μέχρι όμως να γίνει αυτό, είναι αναγκαία η ανανέωση των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών, όπως τονίζεται και στη σχετική επιστολή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου