ΤΟΠΙΚΑ

Αγανακτισμένοι οι ιδιοκτήτες ΙΧ που καλούνται να πληρώσουν ανύπαρκτες οφειλές

αγανακτισμένοι-οι-ιδιοκτήτες-ιχ-που-κ-331532

Αγανακτισμένοι είναι πολλές εκατοντάδες Βολιώτες, οι οποίοι βρέθηκαν ξαφνικά, 19 χρόνια μετά, να χρωστούν στην Εφορία τέλη για άδεια κυκλοφορίας για αυτοκίνητο που είχαν αγοράσει μεταξύ 1999 και 2001.

Περίπου δέκα πέντε ιδιοκτήτες που φαίνεται ότι χρωστούν, συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση του και να βρουν λύση στο πρόβλημά τους και αποφάσισαν να υποβάλουν μηνύσεις και αγωγές.

Ακολούθως, μετέβησαν στην Εφορία όπου συναντήθηκαν με τον Διευθυντή, κ. Αποστολάκη, ο οποίος τους είπε ότι για να διαγραφούν οι οφειλές θα πρέπει να πάρουν από την αντιπροσωπεία που αγόρασαν τα αυτοκίνητα τα παραστατικά. Ωστόσο, η αντιπροσωπεία του δήλωσε ότι δεν τα διαθέτει.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαστρογιάννης, ένα εκ των θυμάτων, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στην Εφορία με την Επιθεωρήτρια Δημοσίων Εσόδων, Χαρίκλεια Κουραμά, που ερευνά την υπόθεση, τους ενημέρωσε ότι η ΑΑΔΕ βεβαίωσε τις οφειλές μετά από δικαστήριο και πρέπει να τα πληρώσουν.

Οι ιδιοκτήτες των ΙΧ διαμαρτυρήθηκαν στην επιθεωρήτρια και υπήρξε ένταση, καθώς οι θιγόμενοι διαπίστωναν ότι βρίσκονταν σε αδιέξοδο.

Ακολούθως, οι διαμαρτυρόμενοι μετέβησαν στο Δικαστικό Μέγαρο και συναντήθηκαν με την Εισαγγελέα στην οποία εξέθεσαν το πρόβλημά τους και τις απόψεις τους.

Τα θύματα της απάτης απευθύνθηκαν ακόμη και σε δικηγόρο για την υποβολή μηνύσεων, ενώ προτίθενται να ενημερώσουν και τους βουλευτές του Νομού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου