ΤΟΠΙΚΑ

Προσκοπικά χαμόγελα στον Βόλο

προσκοπικά-χαμόγελα-στον-βόλο-331839

Δεκάδες φίλοι και μέλη του προσκοπισμού συμμετείχαν στις προχθεσινές δράσεις εξωστρέφειας

Γέμισε το πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου και το παραλιακό μέτωπο του Βόλου η χαρά του προσκοπισμού μέσω των εορταστικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν προχθές, με τη συμμετοχή παλαιών και νεότερων προσκόπων, ενηλίκων και παιδιών.

Η πανελλαδική δράση με τίτλο «Γνωρίστε τους προσκόπους της γειτονιάς σας» φιλοξενήθηκε και στη Μαγνησία με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Μαγνησίας και επίκεντρο δράσης το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου στον Βόλο και τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό στην περιοχή της Αγριάς.

«Σε περισσότερα από 300 σημεία σε ολόκληρη την Ελλάδα οι πρόσκοποι έχουμε ανοίξει την εστία και τις δράσεις μας για όλα τα παιδιά που θέλουν να μας γνωρίσουν. Ολα τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να έρθουν, να παίξουν μαζί μας και να δουν τι κάνουμε εμείς οι πρόσκοποι» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κώστας Μαγαλιός, περιφερειακός έφορος προσκόπων Μαγνησίας.

Η προχθεσινή δράση περιελάμβανε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος όπως προσκοπική κατασκήνωση, έκθεση ναυτικού υλικού, βάρκες μέσα στο νερό στις οποίες έκαναν βόλτες τα παιδιά, έκθεση από τους αεροπροσκόπους, επικοινωνία με προσκόπους από όλο τον πλανήτη μέσω ερτζιανών, σε συνεργασία με τη Λέσχη Ραδιοερασιτεχνών Μαγνησίας, επικοινωνία των απανταχού προσκόπων μέσω του ίντερνετ, σημεία ενημέρωσης των γονέων για τις δράσεις του προσκοπισμού.

Οι προχθεσινές εκδηλώσεις είχαν εορταστικό χαρακτήρα, με τον περιφερειακό έφορο να υπογραμμίζει ότι «το 2020 οι πρόσκοποι γιορτάζουν 110 χρόνια αδιάλειπτου εθελοντισμού. Ακόμη και σε δύσκολες περιόδους είμαστε κοντά στον συνάνθρωπο, πιστοί στον όρκο που έχουμε δώσει να βοηθάμε κάθε άνθρωπο και σε κάθε περίπτωση».

Το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου γέμισε από παιδικές φωνές, χαρούμενα πρόσωπα, παλαιά και νεότερα στελέχη του προσκοπισμού, που έσπευσαν να μοιραστούν στιγμές γιορτής και κεφιού.

Το μήνυμα της συγκεκριμένης, αλλά και κάθε εκδήλωσης που πραγματοποιείται, αποτυπώθηκε εύστοχα στη δήλωση του Κώστα Μαγαλιού: «Προσπαθούμε να κάνουμε καλούς και ευτυχισμένους πολίτες τα σημερινά παιδιά, έτσι ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε έναν κόσμο καλύτερο από ό,τι τον βρήκαμε».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου