ΤΟΠΙΚΑ

Τιμήθηκαν 11 αστυνομικοί της Μαγνησίας

τιμήθηκαν-11-αστυνομικοί-της-μαγνησίας-332160

Ελαβαν ηθική δικαίωση για το έργο τους. Εντεκα αστυνομικοί της Μαγνησίας τιμήθηκαν χθες από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας με βράβευση για την απαράμιλλη αυταπάρνηση και το υψηλό αίσθημα ευθύνης για την προστασία του πολίτη. Επρόκειτο για τιμή που αρμόζει στον κάθε αστυνομικό που δίνει το δικό του αγώνα κάτω από αντίξοες συνθήκες, τόνισε στην ομιλία του ο Διεύθυνσης της Αστυνομίας Μαγνησίας Βασίλης Καραΐσκος.

Η βράβευση με τιμητικές πλακέτες πραγματοποιήθηκε στις 6 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, ολοκληρώνοντας τις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας για τον προστάτη της Αγιο Αρτέμιο, το πρότυπο της Ελληνικής Αστυνομίας. Είχε προηγηθεί στις 10 το πρωί Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν πλήθος κόσμου ανάμεσα στους οποίους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. κ. Ιγνάτιος, οι βουλευτές Μαγνησίας της Ν. Δ. Χρήστος Μπουκώρος, Αθανάσιος Λιούπης και Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας και φορέων της πόλης.

Οι βραβευθέντες αστυνομικοί είναι από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ οι Αποστόλης Αλαμανιώτης (Αναπληρωτής Διοικητής), Κωνσταντίνος Μπούκας, Αθανάσιος Κριαράς, Αναστασία Τικιστίρμα και Κωνσταντίνος Γκρίνιας, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ο Λάμπρος Μπέκας, από τον Αστυνομικό Σταθμό Αλοννήσου οι Νικόλαος Παπαγιάννης (Διοικητής), Δήμητρα Ευθυμίου, Θεόδωρος Καλογιάννης και απότο Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου η Χρυσούλα Μπούγλα, από το Τμήμα Τροχαίας Βόλου η Δέσποινα Κάλλιαρη.

Ημέρα τιμής για τον αστυνομικό

Η χθεσινή ημέρα ήταν ξεχωριστή για την Ελληνική Αστυνομία. «Αυτή η τιμή αρμόζει στον κάθε αστυνομικό. Στον αστυνομικό που καθημερινά δίνει το δικό του αγώνα κάτω από αντίξοες συνθήκες για να εξασφαλίζει το αγαθός της ασφάλειας που δεν είναι αυτονόητο», είπε ο κ. Καραΐσκος.

«Τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι συνεργάτες μου είμαστε σταθερά αφοσιωμένοι να προστατεύουμε τον πολίτη. Και θέλω να πιστεύω ότι αν κρίνουμε από τις επιτυχίες που έχουμε συχνά πυκνά, τότε φαίνεται ότι αυτό το κάνουμε με επιτυχία», πρόσθεσε. Για τους αστυνομικούς που βραβεύτηκαν ο Αστυνομικός Διεύθυνσης Μαγνησίας είπε ότι κατάφεραν εξαιρετικές επιτυχίες ενώ οι περισσότεροι βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας.

Ο κ. Καραϊσκος εκθείασε ιδιαίτερα τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, που στις 5 Μαρτίου 2018 κατόρθωσαν να διασφαλίσουν την ομαλή και χωρίς κίνδυνο διέλευση των κινούμενων οχημάτων στην Π.Α.Θ.Ε., σε μήκος 178 χλμ, προστατεύοντας το υπέρτατο αγαθό της ζωής όταν άτομο πάσχον από ψυχολογικά προβλήματα κινούταν αντιθέτως στην ΠΑΘΕ.

«Δεν είναι τόσο αυτονόητο να μπεις μπροστά από ένα αυτοκίνητο που κινείται με μεγάλη ταχύτητα και να διανύσεις τόσα χιλιόμετρα από τον κόμβο Βελεστίνου μέχρι τον κόμβο της Τραγάνας. Δεν είναι τόσο αυτονόητο γιατί ξέρεις ότι ίσως θυσιάσεις την προσωπική σου ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κουράγιο και δύναμη στο σύνολο των αστυνομικών

«Δεν κάναμε τίποτα περισσότερο απ’ ότι επέβαλε το υπηρεσιακό μας καθήκον», είπε ο Αναπληρωτής Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αποστόλης Αλαμανιώτης, κληθείς να σχολιάσει την πράξη αυταπάρνησης του ιδίου και συναδέλφων του αστυνομικών.

«Ενεργήσαμε με γνώμονα την ασφάλεια των χρηστών του αυτοκινητοδρόμου για να μην έχουν απρόβλεπτες και θανατηφόρες συνέπειες από ένα όχημα που κινούταν αντιθέτως στον αυτοκινητόδρομο», πρόσθεσε.

Ειδικά για τη βράβευση είπε: «Είναι μία ηθική δικαίωση και μας δίνει δύναμη για να προχωρήσουμε με περαιτέρω ζήλο στην εκτέλεση καθηκόντων μας».

Από την πλευρά του ο Διοικητής του Αστυνομικού Σταθμού Αλοννήσου Νικόλαος Παπαγιάννης, που τιμήθηκε με άλλους δύο συναδέλφους του από τον Αστυνομικό Σταθμό για την συνδρομή στον εντοπισμό, την ακινητοποίηση και τη σύλληψη εμπόρου ναρκωτικών στην Αλόννησο, σημείωσε:

«Είναι σημαντικό να σε τιμάει η Υπηρεσία σου και μάλιστα μία μέρα σαν αυτή που γιορτάζει ο προστάτη μας. Βοηθάει ώστε να έχουμε κι εμείς περισσότερες δυνάμεις. Ανεβαίνει το ηθικό του προσωπικού για να μπορούμε να συνεχίσουμε το καθήκον μας απερίσπαστοι και όσο πιο δυναμικά γίνεται».

Επρεπε να επέμβουμε, επισήμανε από την πλευρά της η κ. Χρυσούλα Μπούγλα που συνέδραμε στη σύλληψη διαρρήκτη ενώ βρισκόταν εκτός Υπηρεσίας στις 18 Ιουνίου.«Εχουμε εκπαιδευτεί για να προστατεύουμε τον πολίτη. Να είμαστε πάνω απ’ όλα υγιείς να επιτελούμε το καθήκον μας», ευχήθηκε.

Αναπτέρωση του ηθικού

Η βράβευση αναπτέρωσε το ηθικό των αστυνομικών. «Είμαι πολύ υπερήφανη που ο Διευθυντής μου με βράβευσε και με τίμησε με αυτή την εκδήλωση. Δεν έκανα τίποτα περισσότερο από το χρέος μου ως αστυνομικός στην Υπηρεσία και ως υπόχρεη απέναντι στην κοινωνία που υπηρετώ», είπε τέλος από την πλευρά της η κ. Δέσποινα Κάλλιαρη αστυνομικός του Τμήματος Τροχαίας Βόλου, που τον Ιούλιο του 2019 κατάφερε με τη συστηματική εργασία να ταυτοποιήσει τα στοιχεία οδηγού που παρέσυρε με δίκυκλο ηλικιωμένο και τον εγκατέλειψε αβοήθητο στο οδόστρωμα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου