ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για την κλοπή του χρηματοκιβωτίου από κατάστημα στον Βόλο

συνεχίζονται-οι-έρευνες-για-την-κλοπή-333157

Φύλλο και φτερό κάνουν όλα τα στοιχεία γύρω από την κλοπή του χρηματοκιβωτίου από κατάστημα χαρτικών στον Βόλο με λεία 42.000 ευρώ οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Οι δράστες, που εκτιμάται ότι είναι πάνω από τρεις, επέδειξαν ιδιαίτερο επαγγελματισμό. Χτύπησαν την επιχείρηση με κλεμμένο αυτοκίνητο μάρκας Honda από γειτονικό κατάστημα και μετά την κλοπή εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο στον Σωρό, αφού πρώτα του έβαλαν φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους και εξαφανίστηκαν με άλλο αυτοκίνητο.

Στο κατάστημα χαρτικών ειδών «μπούκαραν» για την κλοπή τουλάχιστον τέσσερα άτομα. Οι αστυνομικοί ψάχνουν να βρουν τη διαδρομή που έκαναν οι διαρρήκτες μετά τη φυγή τους, ερευνώντας αν ξεφορτώθηκαν το χρηματοκιβώτιο σε κάποιο σημείο ή το πήραν μαζί τους. Ακόμη, ερευνούν ολόκληρη τη διαδρομή των κακοποιών, πώς ήρθαν στον Βόλο και ποια διαδρομή ακολούθησαν φεύγοντας.

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί στις έρευνες ότι το χρηματοκιβώτιο δεν ήταν πακτωμένο και ότι με κάποιο τρόπο οι δράστες φαίνεται να το γνώριζαν. Σύμφωνα με πληροφορίες το χρηματοκιβώτιο είχε τοποθετηθεί σε τραπέζι και ήταν καμουφλαρισμένο με χαρτιά.

Οι αστυνομικοί ερευνούν όλα τα σενάρια είτε οι δράστες να επισκέφτηκαν την πόλη από άλλη περιοχή και να σχετίζονται με εγκληματική οργάνωση που «χτυπά» ανά την Ελλάδα, είτε να είναι ντόπιοι, αν και στο πρόσφατο τουλάχιστον παρελθόν δεν έχει καταγραφεί ανάλογη δράση.

Πάντως, ο 66χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης δεν φαίνεται να παρατήρησε κάποια περίεργη κίνηση.

Υπενθυμίζεται ότι όλα έγιναν γύρω στις 3.30 προχθές τα ξημερώματα. Οι δράστες εισέβαλαν στο κατάστημα σπάζοντας το λουκέτο και αφού παραβίασαν την πόρτα σήκωσαν το χρηματοκιβώτιο και τράπηκαν σε φυγή σε γρήγορο χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες φέρονται να έδρασαν με επαγγελματισμό, αφού εφάρμοσαν το σχέδιό τους σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα και εξαφανίστηκαν από τον τόπο δίχως κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό. Καθ’ όλη τη δράση τους είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώ για να μην αφήσουν πίσω τους αποτυπώματα φορούσαν γάντια.

Η Αστυνομία πάντως έχει ήδη συγκεντρώσει χρήσιμο υλικό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η Υποδιεύθυνση συνεχίζει να λαμβάνει καταθέσεις από τους καταστηματάρχες της γύρω περιοχής και οποιονδήποτε θα μπορούσε να αντιληφθεί περίεργη κίνηση έξω από το κατάστημα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου