ΤΟΠΙΚΑ

2 εκατ. € αγάπης για τον Παναγιώτη – Ραφαήλ

2-εκατ-e-αγάπης-για-τον-παναγιώτη-ραφαή-333189

Συνεχίζεται η τιτάνια προσπάθεια για τη συγκέντρωση των 3 εκατ. ευρώ – Το μόλις 18 μηνών παιδί ένωσε όλη τη χώρα στον κοινό σκοπό

Με το ένα πόδι στο αεροπλάνο για τη Βοστώνη, προκειμένου να λάβει τη γονιδιακή θεραπεία που απαιτείται για να έχει το δικαίωμα στη ζωή, βρίσκεται ο μόλις 18 μηνών Παναγιώτης – Ραφαήλ, ο μικρός ήρωας που κατάφερε να κάνει όλον τον Βόλο και όλη την Ελλάδα μια μεγάλη αγκαλιά. Η εκστρατεία αλληλεγγύης, που από την πρώτη στιγμή στήριξε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ με κοινωνικό του μήνυμα και αλλεπάλληλα ρεπορτάζ για τον μικρό μαχητή της ζωής, αγγίζει σιγά – σιγά τον στόχο. Χθες το βράδυ στους ερανικούς λογαριασμούς ήταν κατατεθειμένο ποσό ύψους 2 εκατ. ευρώ, που φέρνει τους γονείς και τον μικρούλη πολύ κοντά στο όνειρο.

«Δεν ξέρω πώς να σας ευχαριστήσω αρκετά. Μόνο μια υπόσχεση μπορώ να σας δώσω. Να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να κάνω τον Παναγιώτη – Ραφαήλ έναν άνθρωπο δυνατό, ευαίσθητο και γενναιόδωρο, όπως είναι ο καθένας από σας. Είμαστε κοντά στο όνειρό μας!!! Σας στέλνουμε την απεριόριστη αγάπη μας!!!», το μήνυμα που ανάρτησαν οι γονείς του Παναγιώτη – Ραφαήλ στη σελίδα στο Facebook, την ίδια ώρα που η εκστρατεία αλληλεγγύης συνεχίζεται σε όλον τον Βόλο, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η μητέρα του Ρία Μπακάλη, αλλά και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Το κύμα αλληλεγγύης εξαπλώνεται σε όλη την πόλη, με τον έναν μετά τον άλλο κουμπαράδες να στήνονται παντού. Το διαπίστωσαν και οι γονείς του Παναγιώτη – Ραφαήλ, Ρία Μπακάλη και Γιώργος Γλωσσιώτης κατά την τριήμερη παραμονή τους στον Βόλο. «Ευχαριστούμε όλον τον κόσμο. Δεν έχω λόγια για αυτό που γίνεται. Είναι απερίγραπτο. Το παιδί θα φύγει. Θα πάει στην Αμερική και θα λάβει τη γονιδιακή θεραπεία που χρειάζεται. Τον στέλνει ο κόσμος. Αυτό που γίνεται δεν είναι επειδή ένα παιδί έχει πρόβλημα. Εκφράζει την ψυχοσύνθεση των Ελλήνων, οι οποίοι κάθε φορά που παρίσταται ανάγκη γίνονται μια γροθιά. Αυτή τη στιγμή η απαίτηση των Ελλήνων είναι για δωρεάν σύστημα υγείας», είπε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιώργος Γλωσσιώτης.

Η επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική, καθώς γίνονται ήδη διαπραγματεύσεις μέσω της ελληνικής πρεσβείας για τη μείωση της τιμής της γονιδιακής θεραπείας, προκειμένου ο Παναγιώτης – Ραφαήλ να τη λάβει όσο το δυνατό συντομότερα.

Νέοι κουμπαράδες

Νέοι κουμπαράδες στήνονται καθημερινά στον Βόλο. Οι μεταφορικές επιχειρήσεις Αφοι Ντελόπουλοι και το προσωπικό στηρίζουν την προσπάθεια και έχουν τοποθετήσει κουμπαράδες σε όλα τα καταστήματα σε Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και προσεχώς και στη Λεμεσό της Κύπρου.

Το Localino café στην Αγίου Νικολάου και το Grooove Coctail Bar στην Κουμουνδούρου έβαλαν επίσης κουμπαράδες για τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ.

Χθες, η ομάδα του τηλεπαιχνιδιού «Ενας για όλους» με παρουσιάστρια τη Μαρία Μπακοδήμου, που προβάλλεται από το Open, ενημέρωσε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι μία από τις συμμετέχουσες ομάδες έχει εκδηλώσει ως επιθυμία να στηρίξει, κερδίζοντας, την εκστρατεία για τη συγκέντρωση των 3 εκατ. ευρώ, που θα δώσει σε ένα μικρό παιδί το δικαίωμα στη ζωή.

Αφιερωμένη στον Παναγιώτη – Ραφαήλ η 4η αγωνιστική της Football League

Οπως ανακοίνωσε η Football League, η 4η αγωνιστική θα είναι αφιερωμένη στον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ, που αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας και πρέπει να μεταβεί στις ΗΠΑ για πρωτοποριακή θεραπεία.

Εξω από κάθε ένα από τα επτά γήπεδα που θα φιλοξενήσουν αγώνες το Σαββατοκύριακο (19-20/10) θα τοποθετηθεί ειδικός κουμπαράς, με τα χρήματα που θα προσφέρει ο φίλαθλος κόσμος να πηγαίνουν στον λογαριασμό της οικογένειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Σε ένα Σαββατοκύριακο αγάπης, η Football League αποφάσισε να συμμετάσχει στην πανελλήνια προσπάθεια για να μεταβεί ο μικρός Παναγιώτης – Ραφαήλ Γλωσσιώτης στη Βοστώνη για τη θεραπεία της νωτιαίας μυϊκής ατροφίας τύπου Ι (SMA I) από την οποία πάσχει.

Με τη σύμφωνη γνώμη και των 14 ΠΑΕ, έξω από κάθε γήπεδο την 4η αγωνιστική θα τοποθετηθεί ειδικός κουμπαράς και το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα κατατεθεί απευθείας στον ειδικό λογαριασμό της MDA Ελλάς.

Μπορούμε να ενισχύσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια συνδράμοντας στους κουμπαράδες που θα τοποθετηθούν έξω από το Δημοτικό Γήπεδο Ασπροπύργου, το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, το Δημοτικό Στάδιο Αλμυρού Βόλου, το Δημοτικό Στάδιο «Οικονομίδειο» Ρόδου, το Δημοτικό «Ανθή Καραγιάννη» Καβάλας, το Δημοτικό γήπεδο Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής και το Δημοτικό «Βουζουνεράκειο» Ιεράπετρας».

Σήμερα οι αγώνες για τον μικρό ήρωα

Ομάδες αποφάσισαν να διαθέσουν τα έσοδα αγώνων τους στον αγώνα για τη ζωή του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Σκιάθου και ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου έδωσαν αγώνα σήμερα στις 12 το μεσημέρι και θα διαθέσουν τα έσοδα στην οικογένεια του μικρού ήρωα.

Η διοίκηση του Αστέρα Ριζομύλου ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του αγώνα σήμερα Σάββατο, της 3ης αγωνιστικής της Β’ ΕΠΣΘ, Αστέρας Ριζομύλου – Αγχίαλος θα διατεθούν για τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ.

Αγώνα βόλεϊ δίνουν η Αργώ Βόλου και ο Γυμναστικός Σύλλογος Νίκαιας σήμερα Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 7:30 το απόγευμα, στο Κλειστό «Βάκης Παρασκευόπουλος» και στην είσοδο του γηπέδου θα υπάρχει κουμπαράς υπέρ του Παναγιώτη – Ραφαήλ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου