ΤΟΠΙΚΑ

Εξυπνο πάρκινγκ στον Βόλο μέσω… κινητού

εξυπνο-πάρκινγκ-στον-βόλο-μέσω-κινητ-333246

Σύσκεψη χθες στο Δημαρχείο για την εφαρμογή, που θα μπορούν να κατεβάζουν οδηγοί στα κινητά τους και να βλέπουν πού υπάρχουν κενές θέσεις στάθμευσης

Υπηρεσίες… στάθμευσης μέσω των συσκευών κινητής τηλεφωνίας εξετάζει να προσφέρει ο Δήμος Βόλου σε δημότες και επισκέπτες της πόλης, που κινούνται στο κέντρο με τα αυτοκίνητά τους. Εφαρμογή θα τους δείχνει πού υπάρχουν θέσεις κενές για να σταθμεύσουν τα οχήματά τους, μειώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ταλαιπωρία των οδηγών κατά την αναζήτηση μιας θέσης πάρκινγκ, το μποτιλιάρισμα στους δρόμους ιδίως τις ώρες αιχμής, αλλά και την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από τα καυσαέρια που εκπέμπονται από την κίνηση των οχημάτων.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο αρμόδιο για θέματα δημοτικής αστυνομίας Τριαντάφυλλο Γκογκινούδη, χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Βόλου, στη διάρκεια της οποίας εταιρεία ενημέρωσε για την πρωτοποριακή εφαρμογή που προσφέρει. Πρόκειται για μία εφαρμογή που λειτουργεί στην Αθήνα ήδη και μάλιστα με επιτυχία.

Την εφαρμογή που θα διατίθεται δωρεάν στους πολίτες (όπως η αντίστοιχη novoville για τη διαχείριση αιτημάτων της καθημερινότητας των δημοτών) οι οδηγοί θα μπορούν να κατεβάζουν στη συσκευή του κινητού τους τηλεφώνου και να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο πού υπάρχει ελεύθερη θέση στάθμευσης στο πλαίσιο της λειτουργίας του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης. Θα υποδεικνύονται δηλαδή οι ελεύθερες θέσεις στις οποίες κάποιος μπορεί να σταθμεύσει έναντι πληρωμής για μέγιστο χρονικό διάστημα δύο ωρών. Επιπλέον μέσω της ίδιας εφαρμογής θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να πληρώνουν το αντίτιμο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα καταργηθεί η κάρτα για τις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης που χρησιμεύει στους οδηγούς κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας.

«Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα που θα βοηθά τους οδηγούς να εντοπίζουν ελεύθερες θέσεις και να αποφεύγουν τις άσκοπες βόλτες σε αναζήτηση θέσης στάθμευσης στο κέντρο», σημείωσε ο κ. Γκογκινούδης.

Για τη λειτουργία της εφαρμογής θα απαιτηθεί η τοποθέτηση αισθητήρων στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, κάτι που αναμένεται να γίνει μόλις δήμος και εταιρεία διαχείρισης της εφαρμογής έρθουν σε συμφωνία.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου