ΤΟΠΙΚΑ

Αγωγή ΑΓΕΤ για προσβολή φήμης της εταιρείας

αγωγή-αγετ-για-προσβολή-φήμης-της-εται-333464

Αγωγή κατά τριών μελών της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατάθεσε η ΑΓΕΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αγωγή στρέφεται κατά των Στέλιου Λημνιού, Ιφιγένειας Ηλιοπούλου και Φαίης Τζανετουλάκου για προσβολή της προσωπικότητας και της φήμης της εταιρείας. Η αγωγή κατατέθηκε πριν από ένα μήνα και κοινοποιήθηκε στα τρία μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΓΕΤ ζητεί να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι με δικαστική απόφαση να μην κάνουν καμία μελλοντική προσβολή της φήμης και της υπόληψης της εταιρείας, η οποία προκαλείται από αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Η εταιρεία δεν ζητεί από τους εναγόμενους αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά να μην επαναληφθούν δυσφημιστικές αναρτήσεις, με περιεχόμενό όπως: «Η ΑΓΕΤ μάς ποτίζει καρκίνο», «Καίμε σκουπίδια. Τα παιδιά μας θα νοσήσουν».

Η αγωγή στρέφεται κατά των εν λόγω μελών της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου και όχι εναντίον άλλων, καθώς οι εναγόμενοι φέρονται να κάνουν τις πιο συχνές αναρτήσεις στο διαδίκτυο και να αυτοπροβάλλονται μέσα από αυτές.

Τα τρία μέλη ενάγονται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Βόλου και ατομικά, αλλά και υπό την ιδιότητα των μελών της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών, καθώς η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών στερείται νομικής υπόστασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου