ΤΟΠΙΚΑ

Δεν υπάρχουν περιθώρια για ήττα

δεν-υπάρχουν-περιθώρια-για-ήττα-851206

Το πρωτάθλημα της Β Εθνικής μπάσκετ έχει φτάσει αισίως προ των πυλών της 28ης αγωνιστικής του και ο Ολυμπιακός ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει την παραμονή του στην κατηγορία. Τρεις στροφές απομένουν για την λήξη της σεζόν και οι ερυθρόλευκοι ζουν μέσα στην αγωνία για το μέλλον. Το παιχνίδι που ακολουθεί με το Περιστέρι στο κλειστό της Νέας Δημητριάδας θεωρείται το κρισιμότερο της σεζόν. Με νίκη ο Γιάννης Καρακατσούνης και οι παίκτες του θα διατηρηθούν στο κυνήγι της σωτηρίας, που ίσως κριθεί και την τελευταία αγωνιστική.
«Δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός της νίκης για ‘μας στο παιχνίδι της Κυριακής», δηλώνει ο Βολιώτης προπονητής, Γιάννης Καρακατσούνης και κάνει έκκληση στον κόσμο να βρεθεί στο ΕΑΚ. «Θα πρέπει να σώσουμε την κατηγορία με κάθε τρόπο. Θα τα δώσουμε όλα και θέλουμε και τον κόσμο στο πλευρό μας. Τα πάντα για τον Ολυμπιακό είναι το παιχνίδι με το Περιστέρι. Πρέπει να κερδίσουμε έστω και με ένα πόντο».
Αντίπαλος του Ολυμπιακού στην «μάχη» για την σωτηρία είναι ο Αιγινιακός. Μία από τις δυο ομάδες θα ακολουθήσει την Σιάτιστα, τον Ποσειδώνα Καλαμάτας και τον Ιωνικό Νικαίας στους ομίλους της Γ Εθνικής. Οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στην 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με το συγκρότημα του Αιγινείου όμως να έχει το πλεονέκτημα στα μεταξύ τους παιχνίδια, μετρώντας δυο νίκες έναντι των Βολιωτών.
Βάσει προγράμματος στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες ρεαλιστικές ελπίδες για να σωθεί. Χρειάζεται όμως να κυλήσουν όλα φυσιολογικά και να μην υπάρξουν περίεργα αποτελέσματα στους αγώνες του Αιγινιακού, που λογικά, δύσκολα μπορεί να πάρει περισσότερα από ένα παιχνίδια, την ώρα που οι ερυθρόλευκοι έχουν ήδη τους δυο βαθμούς στα χαρτιά από το ματς της τελευταίας αγωνιστικής με την Σιάτιστα που έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα.
Ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει το τρία στα τρία και να κρατά ουσιαστικά την τύχη στα χέρια του. Αν καταφέρει να πάρει το ροζ φύλλο την Κυριακή, στην συνέχεια αγωνίζεται στη Νίκαια κόντρα στον αδιάφορο και ήδη υποβιβασμένο Ιωνικό, ενώ στην αυλαία ξεκουράζεται και κατακτά δυο υπερπολύτιμους βαθμούς. Αντίθετα ο Αιγινιακός έχει δυο ματς εκτός έδρας με Αμύντα και Ερμή Λαγκαδά και ένα στο «σπίτι» του με τους Ικαρους Σερρών. Αυτό που φοβούνται στο βολιώτικο συγκρότημα είναι ότι Ερμής την τελευταία αγωνιστική και ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα φέρει, ενδέχεται να παρουσιαστεί αδιάφορος, πράγμα που σημαίνει ότι ο Αιγινιακός μπορεί να «περάσει» από τον Λαγκαδά.
Τα σενάρια στην θεωρία είναι πολλά… Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί. Το μόνο σίγουρο ωστόσο είναι ότι η ομάδα του Βολιώτη κόουτς, Γιάννη Καρακατσούνη κάνοντας το απόλυτο στα τρία ματς και σε συνδυασμό με «καθαρά» αποτελέσματα του βασικού του αντιπάλου στην υπόθεση παραμονή, σώζει την κατηγορία.
Παίκτες και τεχνική ηγεσία κάνουν έκκληση στον κόσμο του Ολυμπιακού να γεμίσει την Κυριακή το ΕΑΚ του Βόλου. Το παιχνίδι είναι οριακό και οι φίλαθλοι πρέπει να δώσουν το παρών και να βοηθήσουν την ομάδα τους να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την σωτηρία της.
Στον αγωνιστικό τομέα, ο Αγγελάκης που τραυματίστηκε στον αγώνα με τη Νήαρ Ηστ, θα δοκιμάσει σήμερα να προπονηθεί κανονικά και εκτός απροόπτου θα τεθεί στην διάθεση του προπονητικού τιμ, ενώ προσπάθειες γίνονται να βγει με άδεια από την μονάδα του ο στρατευμένος Χατζηνικολάου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου