Εδωσαν το φιλί της ζωής

Τελευταία ενημέρωση: 2019-10-18, 18:33:30
Εδωσαν το φιλί της ζωής

Ενημερωτική δράση της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση

 

Ενημερωτική δράση με θέμα την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση πραγματοποίησαν προχθές μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων στον πεζόδρομο της Ερμού, έξω από το προαύλιο του Αγίου Νικολάου, με αποδέκτες δεκάδες διερχόμενους.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την προχθεσινή παγκόσμια μέρα εκκίνησης της καρδιάς, με τα μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου να δίνουν χρήσιμες πληροφορίες στο κοινό σχετικά με τη σωτηρία μιας ζωής που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και η χρήση εξωτερικού απινιδωτή αποτέλεσαν τα βασικά σημεία της ενημερωτικής δράσης, που ήταν ενταγμένη στην ευρύτερη προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού για τις πρώτες βοήθειες που σώζουν ανθρώπινες ζωές.

Αναφερόμενος στην συγκεκριμένη δράση ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βασίλης Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι «προσπαθούμε να δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις στους συμπολίτες μας, αρχίζοντας από τα μικρά παιδιά ώστε αν βρεθούν σε περίπτωση ανάγκης να σώσουν μια ζωή. Είναι βασικό σε αυτές τις καταστάσεις να έχουν τις στοιχειώδεις γνώσεις. Ακόμη κι αν δεν τις έχουμε, να προσπαθήσουμε να τις αποκτήσουμε» είπε.

Στην προχθεσινή δράση συμμετείχε ο ολυμπιονίκης Νίκος Σκιαθίτης, μέλος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, ο οποίος υπογράμμισε ότι «προσφέρουμε στον κόσμο γνώσεις για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση ενός ανθρώπου που έχει ανάγκη. Είναι πολύ χρήσιμο ακόμα και για μας, γιατί επεξεργαζόμαστε νέα στοιχεία και νιώθουμε ότι είμαστε ενεργοί. Δίνουμε βασικές γνώσεις, τις οποίες μπορεί να εφαρμόσει κανείς σε έκτακτη ανάγκη».

Στον επίλογο της προχθεσινής δράσης καταγράφηκε η προτροπή στο κοινό «να μη φοβάται, να προσπαθεί να μαθαίνει συνέχεια, για να εφαρμόσει τις γνώσεις που αποκόμισε, σε μια έκτακτη ανάγκη».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
3
=