ΤΟΠΙΚΑ

Η Ν.Ε. και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο απελευθέρωσης του Βόλου

η-ν-ε-και-οι-βουλευτές-του-συριζα-για-τη-334933

Σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ και των βουλευτών του Νομού, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου και Κατερίνας Παπανάτσιου με αφορμή την επέτειο απελευθέρωσης του Βόλου αναφέρονται τα εξής:

«Ήταν 19 Οκτώβρη του 1944, πριν από 75 χρόνια που, εκείνο το μουντό πρωινό, οι δυνάμεις του 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ, έμπαιναν στον απελευθερωμένο από το ναζιστικό και φασιστικό ζυγό, Βόλο.

Τιμούμε και θυμόμαστε τους αγώνες των ανθρώπων της Εθνικής Αντίστασης για τα ιδανικά της Ελευθερίας, της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, των πανανθρώπινων δικαιωμάτων, για έναν καλύτερο κόσμο, ενάντια στο φασισμό.

Ο αποφασιστικός αγώνας του Βολιώτικου λαού με κύριο βραχίονα τον ΕΑΜ – ΕΛΑΣ ενάντια στη ναζιστική θηριωδία είναι ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης.

Δεν ξεχνάμε τη θηριωδία των ναζιστικών εγκλημάτων στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Η αντιφασιστική νίκη των λαών που κόστισε τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους αποτελεί οδηγό μας.

Ειδικά σήμερα που σε όλη την Ευρώπη κερδίζουν έδαφος οι δυνάμεις της ακροδεξιάς, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, δεν υπάρχει περιθώριο για να επαναπαυόμαστε.

Η απάντηση μας είναι, Δημοκρατία, Ειρήνη, Αλληλεγγύη, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Ισότητα, Ισονομία, σεβασμός στη διαφορετικότητα και εφαρμογή μιας διαφορετικής πολιτικής μακριά από τον νεοφιλελευθερισμό που ηγεμονεύει σήμερα στην Ευρώπη ευνοώντας την άνοδο της ακροδεξιάς.

Έχουμε χρέος να διεκδικήσουμε τις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις προς την Ελλάδα, διατηρώντας ζωντανή την ιστορική μνήμη, με το λαό συμμέτοχο ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού και ολοκληρωτισμού.

Η επέτειος της 19ης Οκτωβρίου είναι μια σημαντική επέτειος που μας θυμίζει τη συμβολή του Βόλου και της Μαγνησίας στην ηρωική αντίσταση του ελληνικού λαού ενάντια στη μπότα του ναζισμού και του φασισμού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου