ΤΟΠΙΚΑ

«Επαγγελματίες» πίσω από την κλοπή χρηματοκιβωτίου στον Βόλο

επαγγελματίες-πίσω-από-την-κλοπή-χρ-335327

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών από την Ασφάλεια

Σήκωσαν χρηματοκιβώτιο από κατάστημα χαρτικών στον Βόλο και έγιναν καπνός με λεία 42.000 ευρώ!

Περίεργη κλοπή ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Βολιώτης ηλικίας 53 ετών κατήγγειλε χθες κλοπή, που σημειώθηκε προχθές το βράδυ στην επιχείρησή του.

Ολα φαίνεται ότι συνέβησαν γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα. Οι δράστες εισέβαλαν στο κατάστημα σπάζοντας το λουκέτο και αφού παραβίασαν την πόρτα σήκωσαν το χρηματοκιβώτιο και απομακρύνθηκαν από τον τόπο σε γρήγορο χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες φέρονται να έδρασαν με επαγγελματισμό, αφού εφάρμοσαν το σχέδιό τους σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα και εξαφανίστηκαν από τον τόπο δίχως κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομικής έρευνας προκύπτει ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον τρεις και δεν αποκλείεται να είχαν και άλλους συνεργούς.

Φαίνεται να μελετούσαν από καιρό την υπόθεση καθώς έδρασαν στοχευμένα ίσως γνωρίζοντας για το χρηματοκιβώτιο και το ποσό.

Ο τρόπος δράσης τους, πάντως, δεν φαίνεται να παραπέμπει σε υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την Αστυνομία στο παρελθόν.

Μετά την καταγγελία της κλοπής χθες το πρωί η Σήμανση έλαβε αποτυπώματα και συνέλεξε κάθε στοιχείο γύρω από την υπόθεση. Η Υποδιεύθυνση άρχισε να λαμβάνει καταθέσεις από τους καταστηματάρχες της γύρω περιοχής και οποιονδήποτε θα μπορούσε να αντιληφθεί περίεργη κίνηση έξω από το κατάστημα.

Οι κλέφτες χτύπησαν σε κεντρικό κατάστημα του Βόλου δίχως να φοβηθούν ότι μπορεί να γίνουν αντιληπτοί από διερχόμενους πολίτες και οδηγούς.

Μετέφεραν το χρηματοκιβώτιο στο αυτοκίνητό τους με γρήγορες κινήσεις προφανώς με τη βοήθεια συνεργών που έλεγχαν την κίνηση έξω από την επιχείρηση για να μην έχουν παρατράγουδα και έτσι εκτέλεσαν το κόλπο στο ακέραιο.

Μάλιστα στο κατάστημα που χτύπησαν δεν υπάρχει κάμερα για να καταγράψει τις κινήσεις τους με αποτέλεσμα το έργο των αστυνομικών να είναι ακόμη πιο δύσκολο για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο ίδιος ο παθών φαίνεται να μην πρόσεξε κάποια ύποπτη κίνηση το προηγούμενο διάστημα στην επιχείρησή του. Αναστατωμένος ενημέρωσε την Αστυνομία για την κλοπή ζητώντας εντοπισμό και σύλληψη των υπαιτίων.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό με τις έρευνες να κινούνται προς σκόρπιες κατευθύνσεις.

Η επαγγελματική δράση των επιτήδειων φαίνεται ότι δεν άφησε πίσω της επαρκή στοιχεία ώστε να οδηγήσουν τις αρχές σε γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης. Οι αστυνομικοί ερευνούν την υπόθεση πολύ προσεκτικά μελετώντας όλα τα σενάρια που θα μπορούσαν να υπάρχουν για τους δράστες.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου διενεργεί προανάκριση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου