ΤΟΠΙΚΑ

Συνέχεια διαμαρτυριών για τα ειδοποιητήρια οφειλής τελών, 19 χρόνια μετά

συνέχεια-διαμαρτυριών-για-τα-ειδοποι-335970

Συγκέντρωση στο ΕΚΒ τη Δευτέρα διοργανώνουν οι κάτοχοι των ΙΧ

Νέα διαμαρτυρία στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τις ατομικές ειδοποιήσεις οφειλών των Εφοριών Βόλου και Νέας Ιωνίας για τις πρώτες άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, που αγοράστηκαν και τέθηκαν σε κυκλοφορία ήδη από τα έτη 2001 και 2002. Διαμαρτυρόμενοι πολίτες καλούν τώρα σε συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 10 το πρωί στο ΕΚΑΒ.

Ο κ. Ιωάννης Μαστρογιάννης συνταξιούχος ΙΚΑ ήταν κι αυτός ένας από τους εκατοντάδες κατόχους ΙΧ που καλείται να πληρώσει ατομική οφειλή ύψους 85 ευρώ. Μάλιστα απευθυνόμενος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ λέει ότι ο ίδιος δεν έλαβε καν μπιλιετάκι και ότι ενημερώθηκε την οφειλή από το διαδίκτυο.

«Επισκέφτηκα αμέσως την αρμόδια Δημόσια Οικονομική Εφορία για να ενημερωθώ τι συμβαίνει. Εκεί με ενημέρωσαν πράγματι ότι μου αντιστοιχεί φόρος για την 1η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου μου. Δέκα εννέα χρόνια μετά από την αγορά του αυτοκινήτου πώς θα αποδείξω ότι έχω όντως καταβάλει το ποσό;», διερωτάται.

Ο κ. Μαστρογιάννης λέει ότι υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα. «Πώς μου έδωσαν την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου από το Μηχανολογικό αν δεν έχουν καταβληθεί τα τέλη;», διερωτάται.

Ακόμη σημειώνει ότι το ποσό των τελών έχει χρεωθεί αποκλειστικά στον ίδιο και μόνο και όχι και στη πρώην σύζυγό του ενώ η αγορά του αυτοκινήτου έγινε το 2000 και τότε το αυτοκίνητο ανήκε και στους δύο με ποσοστό 50%.

«Υπάρχουν πολλά θολά σημεία γύρω από την υπόθεση. Πρέπει όλοι οι φορολογούμενοι που πήραν μπιλιετάκια να συγκεντρωθούμε και να εξετάσουμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το θέμα. Δεν οφείλουμε αυτά τα χρήματα. Για ποιον λόγο να πληρώσουμε για δεύτερη φορά;», προσθέτει.

Ο κ. Μαστρογιάννης καλεί όλους τους κατόχους ΙΧ που έλαβαν ειδοποιητήρια σε συγκέντρωση την ερχόμενη Δευτέρα στις 10 το πρωί στο ΕΚΒ. Επισημαίνεται ότι ατομικές ειδοποιήσεις οφειλών έχουν λάβει περί τους 1.500 φορολογούμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βεβαιώσεις των οφειλών έγιναν μετά από έκθεση του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας ότι για αυτά τα αυτοκίνητα δεν έχουν βεβαιωθεί τα τέλη της άδειας κυκλοφορίας. Το ΣΔΟΕ Θεσσαλίας έδωσε οδηγίες για τη βεβαίωση των οφειλόμενων ποσών προκειμένου αυτά να μην παραγραφούν με το πέρας της 20ετίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκθεση συντάχθηκε μετά από τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου για υπόθεση σχετική με αυτοκίνητα.

Εκατοντάδες φορολογούμενοι τρέχουν τώρα στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και στη Διεύθυνση Μεταφορών και Συγκοινωνιών για να ενημερωθούν τι συνέβη.

Οι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν ποσά της τάξεως των 75 και 85 ευρώ ενώ ισχυρίζονται ότι έχουν καταβάλει τα τέλη ταξινόμησης και έχουν παραλάβει κανονικά τις πινακίδες κυκλοφορίας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου