ΤΟΠΙΚΑ

Κομματική σύσκεψη στο ΚΙΝ.ΑΛ. με «ηχηρές απουσίες»

κομματική-σύσκεψη-στο-κιν-αλ-με-ηχηρέ-336069

Δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα Κεγκέρογλου η πλειονότητα των υποψηφίων βουλευτών Μαγνησίας του ΚΙΝΑΛ

«Φυγή προς τα εμπρός» το νέο δόγμα στο Κίνημα Αλλαγής, που προσπαθεί να αφήσει πίσω την εσωστρέφεια και τα άσχημα εκλογικά αποτελέσματα και να ρίξει το βάρος του στη διαμόρφωση μιας ισχυρής αντιπολιτευτικής ατζέντας.

Αυτό διαφάνηκε χθες στον Βόλο από τα όσα επισήμανε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου, σε δηλώσεις του στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πριν την έναρξη κομματικής σύσκεψης με θέμα τη Συνδιάσκεψη που προγραμματίζει το ΚΙΝΑΛ μέσα στον Νοέμβριο.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως αν και είχαν κληθεί στη χθεσινή κομματική σύσκεψη, δεν έδωσαν το «παρών» οι επτά από τους 8 υποψηφίους βουλευτές του ψηφοδελτίου των εθνικών εκλογών.

Στο τραπέζι της συνεδρίασης παραβρέθηκε μόνο ο Νίκος Χαυτούρας, ενώ οι Τρύφωνας Πλαστάρας, Γιάννης Αναστασίου, Γιάννης Σακκόπουλος, Ελενα Χριστοδουλιά και Ελενα Φορτούνα επέλεξαν… να απουσιάζουν.

Ο κ. Κεγκέρογλου απέφυγε να τοποθετηθεί επί του θέματος και έδειξε ενοχλημένος από τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις των δημοσιογράφων να το σχολιάσει.

Απέφυγε εξίσου να τοποθετηθεί επί της ουσίας στα αίτια που οδήγησαν στην ήττα του ΚΙΝΑΛ στις εθνικές εκλογές τοπικά και πανελλαδικά αλλά και στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, όπου τα αποτελέσματα ήταν κατώτερα των προσδοκιών, λέγοντας πως το ποσοστό των εθνικών εκλογών είναι μία αφετηρία για μία νέα δυναμικότερη πορεία για το Κίνημα Αλλαγής.

Οσον αφορά στην αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων σε τοπικό επίπεδο, ο κ. Κεγκέρογλου παρέπεμψε στα τοπικά κομματικά όργανα, τα οποία ωστόσο ακόμη δεν έχουν καταφέρει να συνεδριάσουν για να τοποθετηθούν.

«Οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να βρουν δρόμο τους και να υπάρξουν ειλικρινείς πολιτικές και πρόσωπα που θα τραβήξουν μπροστά», πρόσθεσε επί του θέματος ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, παρατηρώντας επίσης πως το Κίνημα σε πανελλαδικό επίπεδο παρά τις επιμέρους χαμένες εκλογικές αναμετρήσεις είναι δεύτερη αυτοδιοικητική δύναμη.

Αναφερόμενος στη μετεκλογική στάση του ΚΙΝΑΛ μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, όπως τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου περιλαμβάνει παρεμβάσεις για τα καυτά θέματα της οικονομίας, των εργασιακών σχέσεων και της καθημερινότητας, με σκοπό την ανάδειξη των προτάσεων και του αυτόνομου ρόλου του κόμματος.

Ασκησε επίσης κριτική στην οικονομική πολιτική Μητσοτάκη, επισήμανε πως ενώ θα έπρεπε δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις εθνικής συνεννόησης και υπογράμμισε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι αποφασισμένο να ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου