ΤΟΠΙΚΑ

«Φουντώνει» το κύμα αγάπης για τον Παναγιώτη-Ραφαήλ στον Βόλο

φουντώνει-το-κύμα-αγάπης-για-τον-παν-336204

Δεκάδες κουμπαράδες σε επιχειρήσεις του Βόλου μετά την καμπάνια ανθρωπιάς του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ – Στο πλευρό της οικογένειας ο Αχιλλέας Μπέος και η ΠΑΕ Βόλος

Απ’ άκρη σε άκρη σε όλον τον Βόλο έχει «φουντώσει» το κύμα αγάπης προς τον Παναγιώτη – Ραφαήλ τον μόλις 18 μηνών μικρό ήρωα, που δίνει μάχη για τη ζωή του. Μετά την καμπάνια ανθρωπιάς που ξεκίνησε ο ΤΑΧΥΡΟΜΟΣ από την περασμένη Παρασκευή με το κοινωνικό μήνυμα που προβάλλει τόσο μέσα από την έντυπη έκδοσή του, όσο και στην ιστοσελίδα του στο www.taxydromos.gr και τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματά του, η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη.

Δεκάδες κουμπαράδες έχουν στηθεί σε επιχειρήσεις της πόλης και ακόμη περισσότεροι επιχειρηματίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να βάλουν επίσης κουμπαράδες για την ενίσχυση του αγώνα για τη ζωή, που δίνει το μόλις 18 μηνών αγοράκι. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ έχει δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα από επιχειρηματίες της πόλης, που ενδιαφέρονται να βάλουν κουμπαράδες στα μαγαζιά τους και να ενισχύσουν τον αγώνα του.

Μόνο από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου έχουν διατεθεί τις δύο τελευταίες ημέρες 20 κουμπαράδες, εκτιμάται ωστόσο ότι κουμπαρά διαθέτει πάνω από το 60% των εμπορικών καταστημάτων στο κέντρο της πόλης, καθώς πολλοί έχουν φροντίσει από μόνοι τους μέσω της ιστοσελίδας που έχει δημιουργηθεί στο Facebook.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Ν. Ιωνίας Αποστόλης Οντόπουλος ενημερώνει ότι κουμπαράδες συνεχίζουν να διατίθενται από τα γραφεία του συλλόγου (Σκενδεράνη 4, 5ος όροφος, από 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι) τόσο σε μέλη του, όσο και σε μη μέλη.

Οπως ανέφερε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Ελένη Μπακάλη, θεία του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ, η οποία είναι και διαχειρίστρια των ερανικών λογαριασμών, από τον Βόλο προέρχονται και οι περισσότερες καταθέσεις υπέρ της οικονομικής ενίσχυσης της οικογένειας του μικρού ήρωα που δίνει τη μάχη για τη ζωή του. Προς το παρόν οι καταθέσεις αγγίζουν το 1,5 εκατ. ευρώ και η προσπάθεια συνεχίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι ο μικρούλης διαγνώστηκε με νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1, σπάνια, εκφυλιστική νόσο, που προσβάλλει όλο το μυϊκό σύστημα του ανθρώπου, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας κατάποσης και αναπνοής. Η μόνη ελπίδα για τον 18 μηνών Παναγιώτη – Ραφαήλ είναι γονιδιακή θεραπεία, που γίνεται στην Αμερική, για την οποία όμως απαιτείται χρηματικό ποσό 3 εκατ. ευρώ. Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο έχει απορρίψει το αίτημα της οικογένειας για χρηματοδότηση του εμβολίου και η οικογένεια αποφάσισε να ανοίξει ερανικούς λογαριασμούς για να δώσει στο παιδί της την ευκαιρία στη ζωή

Το «ευχαριστώ» του πατέρα

Χθες οι γονείς του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ βρέθηκαν στον Βόλο. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιώργος Γλωσσιώτης ευχαρίστησε τόσο τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο για την πρωτοβουλία του να στηρίξει την καμπάνια, όσο και τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης για τη βοήθειά του. «Θα ήθελα ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω κάθε έναν απ’ όσους στηρίζουν τον αγώνα μας και δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους κόβοντας από το υστέρημά τους. Μέσα από την καρδιά μας τους ευχαριστούμε όλους», είπε ο κ. Γλωσσιώτης.

Στο πλευρό του ο Αχιλλέας Μπέος

Με τους γονείς του Παναγιώτη – Ραφαήλ, του μικρού που έχει συγκλονίσει και ευαισθητοποιήσει ολόκληρη την κοινωνία με το πρόβλημα της υγείας του και με τον αγώνα δρόμου που γίνεται για να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται για να λάβει σωτήρια φαρμακευτική θεραπεία στης ΗΠΑ, συναντήθηκε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Ο κ. Μπέος, αφού εξέφρασε στους γονείς που βρίσκονταν χθες στον Βόλο, στον Γιώργο Γλωσσιώτη και τη Ρία Μπακάλη, που μάλιστα κατάγεται από τη Νέα Ιωνία, τη συμπαράστασή του στον μεγάλο αγώνα που δίνουν και συζητώντας τρόπους συμβολής στην προσπάθεια συγκέντρωσης του ποσού των τριών εκατομμυρίων ευρώ, που απαιτείται, επικοινώνησε με τη διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΕ Βόλος και συμφώνησαν όπως στον πρώτο εντός έδρας αγώνα της ομάδας στον Βόλο, που είναι την ερχόμενη εβδομάδα με τον ΠΑΟΚ, μέρος των εισπράξεων να διατεθεί για ενίσχυση του αγώνα του Παναγιώτη – Ραφαήλ για τη ζωή του.

Παράλληλα, στον ίδιο αγώνα θα τοποθετηθούν ειδικοί κουμπαράδες, που οι φίλαθλοι θα μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια του μικρού και της οικογένειάς του με όποιο ποσό δύνανται.

Ο δήμαρχος Βόλου ευχαριστεί και συγχαίρει θερμά τους διοικούντες την ΠΑΕ για τη μεγάλη κοινωνική ευαισθησία που επιδεικνύουν και καλεί όλους τους πολίτες του Βόλου, φιλάθλους ή μη, να συνδράμουν με όποιο τρόπο μπορούν στη μεγάλη προσπάθεια για τη σωτηρία του Παναγιώτη – Ραφαήλ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος

Χθες από την ΠΑΕ Βόλος ανακοινώθηκαν τα εξής: «Η διοίκηση της ΠΑΕ Βόλος μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και σε συνεννόηση μαζί του, μετέχοντας στη συγκλονιστική προσπάθεια του ελληνικού λαού να συγκεντρωθεί το ποσό, που απαιτείται, για τη θεραπεία του μικρού Παναγιώτη – Ραφήλ, αποφάσισε:

– Να διατεθεί μέρος των εισπράξεων από τον πρώτο εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας, την ερχόμενη εβδομάδα με τον ΠΑΟΚ ως οικονομική ενίσχυση στην οικογένεια του μικρού για τη μετάβασή τους στις ΗΠΑ και την υποβολή του σε πειραματική θεραπεία.

– Στον ίδιο αγώνα να τοποθετηθούν ειδικοί κουμπαράδες, που οι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν και ατομικά τον μεγάλο αγώνα ζωής του Παναγιώτη – Ραφαήλ.

Η ΠΑΕ Βόλος, σεβόμενη και υπηρετώντας τα πανανθρώπινα ιδεώδη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευαισθησίας, που οφείλουν να χαρακτηρίζουν πρώτα και πάνω από όλα τον αθλητισμό, καλεί όλους τους φιλάθλους να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια για να χαρίσουμε και πάλι το χαμόγελο και την ελπίδα στον μικρό αυτόν άγγελο και την οικογένειά του».

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου

Στο πλευρό του μικρού ήρωα της ζωής και η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου. Με απόφασή της κατατέθηκε στην Alpha Bank το ποσό των 200 ευρώ. «Ευχόμαστε ολόψυχα την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου.

Το Ράδιο Βέρα

Οι 4 φιναλίστ του διαγωνισμού «Ενα αστέρι γεννιέται» του Ράδιο Βέρα μαζί με την DEVE θα βρίσκονται το Σάββατο 2 Νοεμβρίου από τις 12:00 έως τις 14:00 στη στoά του Old City για να συγκεντρώσουν χρήματα για τη ζωή του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ.

Ο κουμπαράς του Ράδιο Βέρα για τον Παναγιώτη – Ραφαήλ θα βρίσκεται καθημερινά στα γραφεία του σταθμού, στην οδό Φερών 65, στον 3ο όροφο από τις 08:30 έως τις 15:00.

Οι λογαριασμοί

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί, στους οποίους μπορούν να γίνουν καταθέσεις, είναι οι εξής:
ALPHA BANK
Αρ. Λογαριασμού: 121 00 2002 008467
IBAΝ: GR2501401210121002002008467
Δικαιούχος: MDA Ελλάς

EΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αρ. Λογαριασμού: 720 / 48001175
IBAN: GR3901107200000072048001175
Δικαιούχος: MDA Ελλάς

Είναι πολύ σημαντικό να αναγράφεται στην αιτιολογία κατάθεσης το: Γλωσσιώτης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου