ΤΟΠΙΚΑ

Οι επτά «μνηστήρες» για τη θέση του Διοικητή στο Αχιλλοπούλειο

οι-επτά-μνηστήρες-για-τη-θέση-του-διο-336469

Ποια πρόσωπα φέρεται να εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το «τιμόνι» του Νοσοκομείου

Επτά τουλάχιστον πρόσωπα, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, χωρίς να αποκλείεται, ωστόσο, ο αριθμός των «μνηστήρων» να είναι και μεγαλύτερος, αφού η προθεσμία υποβολής αιτήσεων «κλείδωσε» την περασμένη Πέμπτη αφενός, αφετέρου η διαδικασία δεν προβλέπει τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των ενδιαφερομένων.

Δημοσιογραφικές πηγές, ωστόσο, ανέφεραν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι μεταξύ εκείνων, που έχουν υποβάλει αίτηση για να αναλάβουν το «τιμόνι» του Αχιλλοπουλείου, συμπεριλαμβάνονται ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Κων. Καραμπάτσας, η διεθνολόγος Ελενα Αντωνοπούλου, ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Γιώργος Σπηλιόπουλος , η πρώην αντιδήμαρχος Βόλου Μίνα Καλογήρου, ο πρώην διευθυντής του ΙΚΑ Χρήστος Σταθόπουλος, ο Κων. Κόκκαλης απόστρατος στρατιωτικός και ο Χρ. Ζιάμας συνταξιούχος γιατρός του ΕΣΥ.

Οι αιτήσεις έχουν ήδη αποσταλεί στο υπουργείο Υγείας, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες ξεκινά με γρήγορες διαδικασίες από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου η αξιολόγηση των βιογραφικών των υποψηφίων.

Τα μέλη της επιτροπής του υπουργείου θα συντάξουν λίστα με τους επικρατέστερους για κάθε θέση, από τους οποίους θα πρέπει να επιλέξει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα, εξάλλου, με διάταξη, που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας, ο νέος διοικητής, που θα επιλεγεί στο Αχιλλοπούλειο, θα κληθεί να υπογράψει σύμβαση αποδοτικότητας, με συγκεκριμένους στόχους που θα πρέπει να πετύχει, προκειμένου να διατηρήσει τη θέση του. Το ίδιο θα ισχύσει και για όλους όσοι επιλεγούν στην υπόλοιπη επικράτεια.

Συνολικά, πάντως, στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας για θέσεις διοικητών υποβλήθηκαν 146 αιτήσεις για 11 θέσεις.

Ορίστηκαν οι νέοι υποδιοικητές στην 5η ΥΠΕ

Ορκίστηκαν και αναλαμβάνουν καθήκοντα οι δύο νέοι υποδιοικητές της 5ης ΥΠΕ. Πρόκειται για τον Τρικαλινό γιατρό γενικής ιατρικής του Κ.Υ. Μουζακίου Ηλία Τσιαούση και τον πρώην δήμαρχο Ιθώμης, αλλά και υποψήφιο βουλευτή Καρδίτσας Σταύρο Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπ. Υγείας ο κ. Τσιαούσης, που είναι γενικός γιατρός, πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Φιλιππούπολης στη Βουλγαρία, θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με διετή θητεία. Είναι επίσης γ.γ. της Ελληνικής Ενωσης Γενικής Ιατρικής. Ο Σταύρος Παπαγεωργίου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και θα έχει πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, με διετή θητεία.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου