ΤΟΠΙΚΑ

Ορτσα τα πανιά για την Αργώ

ορτσα-τα-πανιά-για-την-αργώ-336626

Εως τέλος Ιανουαρίου η μουσειολογική, ηλεκτρομηχανολογική και στατική μελέτη – Σύσκεψη προχθές το απόγευμα με τη συμμετοχή του δημάρχου, αντιδημάρχων και μελών της επιτροπής

«Το Μουσείο της Αργούς είναι προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή», επανέλαβε προχθές το απόγευμα ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος σε συνάντηση εργασίας, που είχε με την επιτροπή παρακολούθησης και ολοκλήρωσης του Μουσείου της Αργούς, παρουσία αντιδημάρχων, αλλά και του μελετητή Ι. Κίζη.

Στο διάστημα που μεσολάβησε απ’ όταν συγκροτήθηκε η επιτροπή με πρόεδρο τον πρώην δήμαρχο Βόλου, αρχιτέκτονα Αλέκο Βούλγαρη, τα μέλη της συνεδρίασαν 14 φορές και σε συνεργασία τόσο με τον μελετητή κ. Κίζη, όσο και με υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου κατέληξαν στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά το Μουσείο της Αργούς, που αναμένεται να αποτελέσει σημείο παγκόσμιας αναφοράς και να συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάδειξη και την προβολή του Βόλου.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Θάνος Θεοδώρου και Θανάσης Σταυρίδης, ο κ. Μπέος ζήτησε να κινηθούν με ταχύτητα οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του φακέλου του έργου, προκειμένου να μπορέσει να διεκδικηθεί χρηματοδότηση.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Βούλγαρη έχει ήδη φύγει από τον Δήμο Βόλου προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας αίτημα για την τροποποίηση του σχεδίου πόλης στην περιοχή στο Πεδίον του Αρεως προκειμένου να καθοριστεί η θέση του Μουσείου της Αργούς και οι ειδικοί όροι δόμησης και να εκδοθεί οικοδομική άδεια. Αυτή αναμένεται να είναι και η πιο χρονοβόρα διαδικασία.

Παράλληλα έως τέλος Οκτωβρίου προκηρύσσεται η μουσειολογική μελέτη του έργου και θα ακολουθήσει η ηλεκτρομηχανολογική και στατική μελέτη. Οι μελέτες στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί έως τέλος Ιανουαρίου και μαζί με την αρχιτεκτονική μελέτη που έχει παραδοθεί να συμπληρώσουν τον φάκελο για τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα προκύψει και το τελικό κόστος του έργου, βάσει του οποίου θα αναζητηθούν πηγές χρηματοδότησης.

Εντός των ημερών αναμένεται και νέα συνάντηση για το Μουσείο της Αργούς.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου