ΤΟΠΙΚΑ

Κάθειρξη οχτώ ετών σε 46χρονο Βολιώτη για βιασμό της συζύγου

κάθειρξη-οχτώ-ετών-σε-46χρονο-βολιώτη-γι-336771

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας καταδίκασε τις πράξεις φρίκης

Ζωντάνεψαν χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας οι σκηνές θρίλερ που έζησε στο ίδιο της το σπίτι 36χρονη Βολιώτισσα, που έπεσε θύμα βιασμού κατ’ εξακολούθηση από τον σύζυγό της. Ο 46χρονος Βολιώτης που καταδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2018 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων σε κάθειρξη 12 ετών για βιασμό της συζύγου, αλλά και για σωματικές βλάβες ενδοοικογενειακής βίας τόσο κατά της 36χρονης, όσο και κατά της 16χρονης κόρης τους, δικάστηκε χθες σε δεύτερο βαθμό και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών. Μετά από τη δίκη οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών πίσω στις φυλακές Γρεβενών. Δικηγόρος πολιτικής αγωγής ήταν ο Γεώργιος Ασημώρης.

Η φοβερή ιστορία αποκαλύφτηκε το 2016. Τότε η γυναίκα οδηγήθηκε στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να μπορέσει να φύγει από την οικογενειακή της εστία και να πάρει μαζί της τα παιδιά. Ο 46χρονος είχε φτάσει πλέον να απειλεί ότι θα τη σκοτώσει. Ο σύζυγός της την κακοποιούσε σεξουαλικά ανά τακτά διαστήματα και της προκαλούσε και σωματικές βλάβες, όπως μώλωπες και εκδορές. Η γυναίκα δεν άντεξε άλλο και έλυσε τη σιωπή της. Κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία όπου απευθύνθηκε συνοδεία δυο φιλενάδων της. Χρειάστηκε θάρρος και υποστήριξη για να ενημερώσει τις αρχές, όμως δεν κινδύνευε μόνο η ίδια αλλά και τα παιδιά της.

Χθες στη δίκη η παθούσα περιέγραψε το απίστευτο δράμα που βίωνε στο σπίτι, στην οικογενειακή της εστία, στο καταφύγιό της. Ένα συνεχές μαρτύριο ήταν η ζωή της, είπε στο δικαστήριο αρχίζοντας να περιγράφει τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στις οποίες υποβαλλόταν η καθημερινότητά της, το φόβο και το πανικό που είχε φωλιάσει πια στην τρομαγμένη της ψυχή.

Στη δίκη είχε και πάλι δίπλα της δύο φίλες που της έδιναν δύναμη και κουράγιο. Εξετάστηκαν κι εκείνες ως μάρτυρες κατηγορίας στο δικαστήριο και ενημέρωσαν για όλα τα περιστατικά που εξομολογούταν τότε η 36χρονη, αλλά και για τα σημάδια που οι ίδιες έβλεπαν στο πρόσωπό της, τους μώλωπες, τα εμφανή ίχνη της κακοποίησης που αρνούταν στην αρχή να παραδεχτεί η παθούσα.

Από την υπεράσπιση εξετάστηκαν δύο μάρτυρες, η αδερφή του 46χρονου και ένα γείτονας. Δεν είχε δώσει ο 46χρονος ποτέ αφορμή για να υποψιαστεί κανείς βία στο σπίτι, κατέθεσε η αδερφή. Δεν είχε δώσει το παραμικρό ερέθισμα για να υποπτευθεί κανείς καταδικαστέες πράξεις, είπε κι από την πλευρά του ο γείτονας.

Απολογούμενος στο δικαστήριο ο 46χρονος αρνήθηκε για άλλη μία φορά ότι ήταν πρωταγωνιστής πράξεων φρίκης. Δεν παραδέχτηκε καμία από τις κατηγορίες που του καταλογίστηκαν. Είπε ότι όλα ήταν ψέματα ισχυριζόμενο ότι κατηγορείται άδικα, ότι εμμέσως έχει πέσει θύμα πλεκτάνης. Το Δικαστήριο του επέβαλε κάθειρξη έξι ετών για το βιασμό κατ’ εξακολούθηση και από δύο έτη φυλάκιση για τις σωματικές βλάβες ενδοοικογενειακής βίας. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας επέβαλε συνολική κάθειρξη 8 ετών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου