ΤΟΠΙΚΑ

Ενημέρωση στα σχολεία του Δήμου Βόλου και εθελοντικές αιμοδοσίες

ενημέρωση-στα-σχολεία-του-δήμου-βόλου-337237

Από τον Σύλλογο Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία – Επιχορηγήθηκε για τις δράσεις του με 3.000 ευρώ από τον Δήμο Βόλου

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για τη μεσογειακή αναιμία και τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας ξεκινά ο Σύλλογος Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία.

Για την πραγματοποίηση της εκστρατείας του που περιλαμβάνει επισκέψεις στα σχολεία, διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας αλλά και επιστημονική ημερίδα, ο Σύλλογος είχε καταθέσει αίτημα για τη χρηματοδότησή του από τον Δήμο Βόλου με το ποσό των 3.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Βόλου κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού του προέβλεψε επιχορηγήσεις που δεν θα ξεπερνούν το 1,5% του συνόλου των τακτικών του εσόδων προς πολιτιστικούς, αθλητικούς συλλόγους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου για την στήριξη των δράσεών τους.

Στην προχθεσινή οικονομική επιτροπή αποφασίστηκε η επιχορήγηση του συλλόγου με το ποσό των 3.000 ευρώ προκειμένου να γίνει η εκστρατεία ενημέρωσης για τη μεσογειακή αναιμία.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν σειρά επισκέψεων για ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών για τη μεσογειακή αναιμία και τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας, κατά την περίοδο από 15 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου.

Επίσης θα διοργανωθεί εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ημερομηνίες που θα καθοριστούν από τα σχολεία ανάλογα με το πρόγραμμά τους, κατά την περίοδο 15 Νοεμβρίου έως και 15 Δεκεμβρίου.

Τέλος προγραμματίζεται ημερίδα με θέμα «Νεότερα δεδομένα στην αντιμετώπιση των αιμοσφαιρινοπαθειών» με ομιλητές γιατρούς (καρδιολόγο, ηπατολόγο, αιματολόγο) οι οποίοι θα ενημερώσουν για όλα τα νέα δεδομένα (νέα φάρμακα, γονιδιακή θεραπεία) που ανακοινώθηκαν στην Πανελλήνια Ενημερωτική Εκδήλωση για τη Θαλασιαιμία που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα στα τέλη του περασμένου μήνα. Η ημερίδα προγραμματίζεται για 23 ή 24 Νοεμβρίου ανάλογα με τις υποχρεώσεις των ομιλητών, στο ξενοδοχείο Park.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου