ΤΟΠΙΚΑ

Εξι εβδομάδες χωρίς γιατρό στη Συκή

εξι-εβδομάδες-χωρίς-γιατρό-στη-συκή-337255

Εντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της Συκής, που αδυνατούν να συνταγογραφήσουν φάρμακα

Ξέμειναν από γιατρό στη Συκή. Επί έξι ολόκληρες εβδομάδες το δημοτικό διαμέρισμα του Νοτίου Πηλίου, στο οποίο διαμένουν 400 μόνιμοι κάτοικοι, παραμένει χωρίς γιατρό.

Σε απόγνωση ειδικά οι ηλικιωμένοι που αδυνατούν να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους. Εμπλεοι οργής, κάτοικοι του χωριού επικοινώνησαν με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και κατήγγειλαν το γεγονός, υπογραμμίζοντας πως είναι απαράδεκτο για δύο περίπου μήνες ένα ολόκληρο χωριό να βρίσκεται εγκαταλειμμένο στην τύχη του υγειονομικά.

Σύμφωνα με τους κατοίκους μία φορά την εβδομάδα γιατρός που είχε την ευθύνη να επισκέπτεται την περιοχή, μετέβαινε στη Συκή για συνταγογράφηση των μηνιαίων φαρμάκων ηλικιωμένων και όχι μόνο. Τις τελευταίες ωστόσο έξι εβδομάδες «ούτε φωνή – ούτε ακρόαση» με αποτέλεσμα ειδικά άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα ή να επισκεφτούν το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας που είναι στην Αργαλαστή να βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα.

«Δεν είμαστε άνθρωποι κατώτερης κατηγορίας για να τυγχάνουμε τέτοιας συμπεριφοράς», επισήμανε κάτοικος της Συκής απευθυνόμενος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα. «Εχουμε πληρώσει εισφορές και δικαιούμαστε όπως όλοι οι άλλοι πολίτες περίθαλψη. Είναι απαράδεκτο επί έξι ολόκληρες εβδομάδες να μην επισκέπτεται το χωριό γιατρός και κανείς να μη μας λέει τον λόγο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Να σημειωθεί πως οι περισσότερες πρώην κοινότητες εξυπηρετούνται από γιατρούς που απασχολούνται στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας και οι οποίοι για συγκεκριμένες μέρες το μήνα είναι «χρεωμένοι» με συγκεκριμένα χωριά προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον τοπικό πληθυσμό. Στην περίπτωση ωστόσο της Συκής αυτό το τελευταίο διάστημα δεν εφαρμόζεται με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να διαμαρτύρονται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου