ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή ο 40χρονος για τις 120 δόσεις «λευκού θανάτου»

στη-φυλακή-ο-40χρονος-για-τις-120-δόσεις-λε-337976

Ο 40χρονος Ρομά, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη με 16,15 γραμμάρια ηρωίνης

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά από την απολογία του στον ανακριτή Βόλου ο 40χρονος Ρομά, που συνελήφθη σε οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου την περασμένηΠέμπτη το πρωί στο Αλιβέρι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ο 40χρονος κατελήφθη να βγαίνει από ημιτελές κτίσμα και σε έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι είχε κρύψει εκεί ποσότητα ηρωίνης βάρους 16,15 γραμμαρίων, που αντιστοιχεί σε περίπου 120 δόσεις «λευκού θανάτου».

Οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου την περασμένη Παρασκευή και εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ο κατηγορούμενος ζήτησε ακολούθως προθεσμία και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί στον ανακριτή Βόλου χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ο 40χρονος ισχυρίστηκε ότι κατείχε τα ναρκωτικά για ιδία χρήση λόγω εθισμού στις ναρκωτικές ουσίες.

Ωστόσο, με σύμφωνα γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος μέχρι τη δίκη.

Προθεσμία έλαβε ο 43χρονος για τα 13,5 κιλά χασίς

Στον ανακριτή Βόλου παραπέμφθηκε χθες για να απολογηθεί για τις πράξεις του και ο 43χρονος Αλβανός, που συνελήφθη προχθές Δευτέρα σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου για κατοχή 13,5 κιλών κάνναβης με εμφανή σκοπό τη διακίνηση.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου και εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Ο 43χρονος έκρυβε επιμελώς τα ναρκωτικά σε γλάστρα κάτω από πυκνή βλάστηση σε χωράφι κοντά στο σπίτι του, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ποσό των 24.780 ευρώ ως προερχόμενο από διακίνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 43χρονος φέρεται να κατέθεσε προανακριτικά ότι τα ναρκωτικά δεν ήταν δικά του.

Χθες στον ανακριτή ζήτησε και έλαβε 48ωρη προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του. Επισημαίνεται ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές με παρόμοιες πράξεις. Ζει στον Βόλο με την οικογένειά του και ισχυρίζεται ότι είναι σκληρά εργαζόμενος.

Συγχαρητήρια ανακοίνωση για την Αστυνομία

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Αστυνομία καταφέρνει αλλεπάλληλα χτυπήματα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Με αφορμή και την τελευταία επιτυχία με την κατάσχεση των 13,5 κιλών χασίς η Ενωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας συγχαίρει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου,

που έδρασαν με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση συλλαμβάνοντας έναν αλλοδαπό διακινητή. «Η Ένωσή μας συγχαίρει τον διοικητή και το προσωπικό της υπηρεσίας για το καίριο πλήγμα που επέφεραν στον τομέα της καταπολέμησης των ναρκωτικών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη συγχαρητήρια ανακοίνωση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου