ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρία εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

διαμαρτυρία-εργαζομένων-οτα-μαγνησί-338458

Για το κλείσιμο 280 δομών παροχής βασικών αγαθών στους δήμους

Τη φωνή του στην πανελλήνια διαμαρτυρία για την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει τη χρηματοδότηση των δομών παροχής βασικών αγαθών από τα κονδύλια του Ε.Σ.Π.Α., με συνέπεια να οδηγούνται στο λουκέτο 280 δομές στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που λειτουργούν μέσω των Ο.Τ.Α., ενώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι «σταματά η χρηματοδότηση των δομών παροχής βασικών αγαθών (Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Φαρμακεία, Παροχή Συσσιτίου κ.ά.) από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα Ε.Σ.Π.Α. γεγονός που οδηγεί στο κλείσιμο των 280 δομών στήριξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Οι δομές εξυπηρετούν πανελλαδικά πάνω από 80.000 ωφελούμενους, καλύπτουν βασικές βιοτικές τους ανάγκες (σίτιση, φαρμακευτική περίθαλψη και ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση) και το κλείσιμο τους θα επιφέρει τεράστιο πλήγμα στις πιο αδύναμες κοινωνικά ομάδες (άστεγοι, άποροι, ανασφάλιστοι κτλ)».

«Θεωρούμε απαραίτητη τη λειτουργία των παραπάνω δομών, καθώς χιλιάδες συμπολίτες μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις πλέον στοιχειώδεις ανάγκες, εκφράζουμε τη στήριξη μας στους 800 και πλέον συμβασιούχους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. και καλούμε τους αρμόδιους να ενεργήσουν άμεσα με σκοπό την χρηματοδότηση των δομών στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων», προσθέτουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου