ΤΟΠΙΚΑ

Αναβιώνουν παλιά μουσικοπαίχνιδα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας

αναβιώνουν-παλιά-μουσικοπαίχνιδα-στ-338525

Από τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, που θα δώσουν παράσταση στο Πολιτιστικό Κέντρο

Παιδικά μουσικοπαίχνιδα, που παίζονταν στις γειτονιές και στα σχολικά προαύλια από ομάδες παιδιών, αναβιώνουν οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας. Πρόκειται για παιχνίδια με μουσικά όπως το «περνά, περνά η μέλισσα», «τα κουκιά», «η σκούπα», «ένα είναι το αηδόνι», που πλέον παίζονται όλο και πιο σπάνια, κάποια μάλιστα παιδιά δεν τα γνωρίζουν καθόλου.

Σύμφωνα με τον υποδιευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας Γιάννη Πουλαράκη, τα μουσικοπαίχνιδα αναβιώνουν στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus στο οποίο συμμετέχει το σχολείο για δεύτερη συνεχή χρονιά μαζί με μαθητές από την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία. «Recovering Roots to Grow Branches» είναι το θέμα του προγράμματος Erasmus και σε αυτό το πλαίσιο μαθητές της ε’ και στ’ τάξης αλλά και εννέα μαθητές της γ’ τάξης, μαθαίνουν παλιά μουσικά παιχνίδια προκειμένου να τα παρουσιάσουν σε παράσταση που θα δοθεί μεθαύριο Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας.

Στην ίδια παράσταση τα μουσικοπαίχνιδα των χωρών τους θα παρουσιάσουν και 18 μαθητές της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας που από χθες βρίσκονται στον Βόλο μαζί με δέκα εκπαιδευτικούς τους. Οι Ευρωπαίοι μαθητές φιλοξενούνται από τις οικογένειες 14 μαθητών της Ν. Ιωνίας έως και την ερχόμενη Παρασκευή.

Οπως τόνισε ο κ. Πουλαράκης το πρόγραμμα συνιστά μία επιστροφή στις ρίζες της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσω της μουσικής και συγκεκριμένα μέσα των παιχνιδιών με μουσική. «Δυστυχώς τα μουσικοπαίχνιδα ξεχνιούνται και κάποιοι μαθητές δεν τα γνωρίζουν καν. Στις γειτονιές και στα προαύλια κυριαρχούν άλλα παιχνίδια όπως το ποδόσφαιρο, κυρίως όμως τα ηλεκτρονικά. Είναι σημαντικό όμως για παιδιά να γνωρίσουν τα μουσικοπαίχνιδα», σημείωσε ο κ. Γρηγορίου.

Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας δουλεύουν πάνω στα μουσικοπαίχνιδα με τη γυμνάστριά τους Ελένη Σκουργιά και τη μουσικό Μαρία Μιχαήλ. «Εμείς φροντίζουμε να μαθαίνουν τα παιδιά τα παιχνίδια και συμμετέχουν με χαρά στο πρόγραμμα. Υπάρχουν όμως παιδιά που δεν γνωρίζουν καν αυτή την παράδοση και το πρόγραμμα είναι μία καλή ευκαιρία να τα ξαναθυμηθούμε και να τα αναβιώσουμε», σημείωσε η κ. Σκουργιά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου