ΤΟΠΙΚΑ

Χρηματοδοτείται η γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα

χρηματοδοτείται-η-γέφυρα-στο-αλιγαρό-338629

Αχιλλέας Μπέος: Χαίρομαι που με τις παρεμβάσεις του Χρήστου Μπουκώρου κλείνουν ένα – ένα τα ανοιχτά ζητήματα – Χαιρέτισε την απόφαση για την 32η Ταξιαρχία

Προ υπογραφής βρίσκεται από το Υπουργείο Μεταφορών η χρηματοδότηση για την κατασκευή της γέφυρας στο Αλιγαρόρεμα αποκάλυψε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος.

Πρόκειται για γεφυράκι που κατασκευάστηκε πριν από επτά δεκαετίες για να εξυπηρετεί οχήματα με μικρό τονάζ και… κάρα και σήμερα δέχεται τον όγκο της κυκλοφορίας της εθνικής οδού Βόλου – Αθηνών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών. Μάλιστα στο σημείο έχουν καταγραφτεί πάμπολλα τροχαία ατυχήματα και ανέκαθεν ο κάτοικοι ζητούσαν χρηματοδότηση για την ανακατασκευή της γέφυρας πριν καταρρεύσει.

«Το έργο θα το κατασκευάσουμε. Και χαίρομαι που με τις παρεμβάσεις του, ο Χρήστος Μπουκώρος και όλοι οι βουλευτές που έλαβαν φακέλους με τα εκκρεμή ζητήματα της πόλης, άρχισαν να κλείνουν ένα – ένα τα ανοιχτά ζητήματα. Με τις παρεμβάσεις που θα υλοποιήσουμε θα γίνει ο Βόλος ακόμη καλύτερος», σχολίασε ο κ. Μπέος, χαιρετίζοντας επίσης τη χρηματοδότηση για την κατασκευή και των δύο κυκλικών κόμβων σε Αθηνών και Πολυμέρη με ποσό 1, 85 εκατ. ευρώ.

Βέλη εναντίον βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά την ενημέρωση του σώματος, ο κ. Μπέος χαιρέτισε και την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας για την παραμονή της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στο «Γεωργούλα», όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος μετά από διαβεβαιώσεις που είχε. «Η δημοτική αρχή απέδειξε τη δυναμική της. Προεκλογικά είχαμε διοργανώσει συγκέντρωση στην Ευαγγελίστρια με όλους τους υποψηφίους βουλευτές. Αποδείξαμε ότι Δήμος, πολίτες και βουλευτές μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα. Οι προηγούμενοι βουλευτές δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Ηταν πραγματικά μαριονέτες. Δεν έπαιζαν κανέναν ρόλο στην Κυβέρνηση. Επαιζαν κουκλοθέατρο», είπε ο κ. Μπέος.

Πράσινο φως για πλατεία Πανεπιστημίου

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου άναψε πράσινο φως για την ανάπλαση της πλατείας Πανεπιστημίου προκειμένου να αποτελέσει πραγματικό πνεύμονα πρασίνου και χώρο ξεκούρασης και περιπάτου στο κέντρο της πόλης.

Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπαδούλης ζήτησε να ληφθεί γενναία απόφαση εγκατάλειψης του σχεδιασμού προκειμένου να δημιουργηθεί υπόγειο πάρκινγκ για την επίλυση του προβλήματος έλλειψης χώρων στάθμευσης που αντιμετωπίζει το κέντρο του Βόλου.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θάνος Θεοδώρου αναφέρθηκε στις δυσκολίες χρηματοδότησης του έργου για το οποίο «έπρεπε να ξεπεραστεί σειρά εμποδίων, να τροποποιηθεί το σχέδιο πόλης, να ξεπεραστεί η υπερτοπική σημασία της πλατείας που δεν επέτρεπε παρεμβάσεις, να τροποποιηθεί και να επικαιροποιηθεί η μελέτη. Το θέμα του υπογείου πάρκινγκ μάς απασχόλησε. Ωστόσο διαπιστώσαμε ότι Νόμος απαγορεύει τα υπόγεια πάρκινγκ κάτω από τις πλατείες και κινδυνεύαμε να χάσουμε μια ευκαιρία χρηματοδότησης για το έργο».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου