ΤΟΠΙΚΑ

Διαψεύδεται το «κούρεμα» κονδυλίων για το Νοσοκομείο Βόλου

διαψεύδεται-το-κούρεμα-κονδυλίων-γ-339119

Π. Μαλινδρέτος: Η χρηματοδότηση του Νοσοκομείου θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, διαβεβαιώνουν οι αρμόδιες αρχές

Διαδοχικές διαψεύσεις για τις πληροφορίες, που διοχετεύτηκαν από την απερχόμενη διοίκηση του Νοσοκομείου, σύμφωνα με τις οποίες το Αχιλλοπούλειο καλείται να τα «βγάλει πέρα» το υπόλοιπο του 2019 με προϋπολογισμό μόλις 100.000 ευρώ!

Μετά την 5η ΥΠΕ, η οποία μέσω πηγών διέψευδε την Κυριακή στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τις σχετικές πληροφορίες, τονίζοντας πως «μέχρι τέλος του χρόνου θα δοθούν και άλλα κονδύλια για την αντιμετώπιση των αναγκών των Νοσοκομείου Βόλου με έκτακτη επιχορήγηση» αποδίδοντας μάλιστα πολιτικά κίνητρα σε όσους υποστηρίζουν κάτι αντίθετο, όταν υπογράμμισε ότι «κάθε άλλη ενημέρωση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υποκρύπτουν μικροπολιτική σκοπιμότητα και αδυναμία εκτέλεσης καθηκόντων», χθες ήταν η σειρά του Παύλου Μαλινδρέτου, προέδρου της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας να επισημάνει ότι δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια οι πληροφορίες που διακινήθηκαν.

Ο κ. Μαλινδρέτος με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε τις συγκεκριμένες πληροφορίες και εμφανίστηκε καθησυχαστικός, διαβεβαιώνοντας σ’ όλους τους τόνους πως δεν υφίσταται θέμα, αρχικά με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Βόλου και έπειτα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Χθες, πάντως, παρά τις παραπάνω διαβεβαιώσεις, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος έσπευσε να καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή για το θέμα.

Δεν υφίσταται κανένα θέμα

Από την αμφίδρομη ενημέρωση που επεδίωξε να έχει ο κ. Μαλινδρέτος επικοινωνώντας τόσο με την 5η ΥπΕ, όσο επίσης με το υπουργείο Υγείας αλλά και το Υπουργείο Οικονομικών, προκύπτει ότι η χρηματοδότηση θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, στη βάση όμως ενός διαφορετικού πλαισίου αποδέσμευσης των κονδυλίων, από αυτό που ίσχυε μέχρι πρότινος.

«Από τις επαφές και τις επικοινωνίες που είχα κατά τη διάρκεια ολόκληρου του Σαββατοκύριακου, μετά τις πληροφορίες που διοχετεύθηκαν σε μερίδα του Τύπου, δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Βόλου θα είναι μόνο το ποσό των 100.000 ευρώ μέχρι τέλος Δεκεμβρίου για να καλυφτούν οι ανάγκες του Ιδρύματος», επισήμανε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, δίχως ταυτόχρονα να κρύβει την ενόχλησή του, διότι επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί μία στρεβλή εικόνα που όμως δεν έχει καμία σχέση με ό,τι ισχύει στην πραγματικότητα.

«Επί θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης υπήρχε συγκεκριμένος τρόπος για την αποδέσμευση των χρημάτων του προϋπολογισμού. Η νέα ηγεσία αποφάσισε να αλλάξει το σύστημα πληρωμών. Αυτό είναι όλο», εξήγησε ο ίδιος.

«Τα χρήματα που αποδεσμεύτηκαν για το Νοσοκομείο του Βόλου μετά την αναθεώρηση του προϋπολογισμού δεν είναι το τελικό ποσό που δικαιούται το Ίδρυμα μέχρι τέλος του χρόνου. Θα καταβληθούν και τα υπόλοιπα κονδύλια που είχαν προϋπολογιστεί με βάση τις ανάγκες που έχει το Αχιλλοπούλειο για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών αφενός και αφετέρου για την προμήθεια υλικών και την αποπληρωμή υποχρεώσεων», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ, μεταφέροντας την έγκαιρη ενημέρωση που είχε από τους αρμοδίους, ότι το Αχιλλοπούλειο δεν πρόκειται να αδικηθεί ως προς τα ποσά που είναι να λάβει ως επιχορήγηση μέχρι τέλος του χρόνου.

Ερώτηση Αλ. Μεϊκόπουλου

Οπως προαναφέρθηκε, για το θέμα, ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Ο κ. Μεϊκόπουλος αφήνει αιχμές κατά της 5η ΥΠΕ για την αναθεώρηση του προϋπολογισμού των κονδυλίων που προορίζονταν για το Νοσοκομείο Βόλου και ερωτά αφενός αν προτίθεται το υπουργείο να παρέμβει, ώστε να κινηθεί ο προϋπολογισμός του Αχιλλοπούλειου στη βάση του 2018 και της αρχικής συμφωνίας για το 2019, αφετέρου αν προτίθεται το υπουργείο να δρομολογήσει τις προσλήψεις που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη ηγεσία.

Επιστολή στο Υπουργείο Υγείας και στην 5η ΥΠΕ

Στο μεταξύ, με σημερινή τους επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας και την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας –Στ. Ελλάδος, ο πρόεδρος τον Νοσοκομειακών Γιατρών Παύλος Μαλινδρέτος και ο αντιπρόεδρος Ηλ. Καραμέτος, ζητούν οι διαβεβαιώσεις που έλαβαν αναφορικά με την χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Βόλου να γίνουν πράξεις έγκαιρα.

Αναλυτικά η επιστολή: «Ευχόμαστε υγεία σε εσάς και τις οικογένειες σας. Με ανησυχία και ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις εξελίξεις αναφορικά στη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου του Βόλου. Αναγνωρίζοντας ότι δεν μπορεί κανείς να περιμένει το Νοσοκομείο να λειτουργήσει με το ένα δέκατο των χρημάτων που χρειάζεται για τα λειτουργικά του έξοδα, περιμένουμε όλοι να κάνετε τις αναγκαίες παρεμβάσεις. Πρέπει να εξασφαλισθεί η άμεση απελευθέρωση των αναγκαίων κονδυλίων (είτε τακτική, είτε και έκτακτη επιχορήγηση) ώστε να μην διαταραχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου. Παραμένουμε σε ετοιμότητα, και περιμένουμε τις άμεσες παρεμβάσεις όλων».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου